Nå tror han på Idol-seier

Eirik Søfteland er ofte blitt bedt av «Idol»-dommerne om å variere stilen. Nå tror den selvsikre rockeren på seier.

Publisert: Publisert:

HØY: - Folk skal være litt høy på seg selv, syns Eirik Søfteland. Foto: VEGAR VALDE (arkiv)

For tre år siden stod han på scenen og koret for det bergenske rølpefenomenet Bjørn Hellfuck. Til daglig driver han med alternativ progressiv metal. Nå nærmer det seg finale i «Idol» for 24 år gamle Eirik Søfteland fra Os.

— Hvordan er forholdet til de andre deltakerne?

— Det er generelt god stemning. Jeg merker når vi begynner å bli færre, at vi er mer og mer for oss selv. Vi er gode venner, men jeg kjenner at det tilspisser seg. Lysten for å vinne blir enda sterkere for alle når vi nærmer oss.

Les også

- Det står ikke tre kasser pils backstage nå lenger

— Du har en egen Facebook-side med flere tusen likes. Er du vant til å få så mye oppmerksomhet?

— Jeg har alltid vært glad i oppmerksomhet og gjort mye ut av meg, men det har aldri vært så mye som nå. Jeg blir jo selvfølgelig smigret når jeg får meldinger fra folk, og når de stopper meg opp på gaten, men jeg har ikke blitt revet med av den grunn. Jeg er en voksen kar, og klarer å ta det med fatning. Men det er dritkult.

- I forrige uke toppet du listen på iTunes, og flere ganger har terningen landet på seks etter en idolopptreden - er det lett å miste bakkekontakten?

— Jeg har vært meg selv hele tiden. Dessuten syns jeg folk skal være litt høy på seg selv. Det er viktig å være stolt av det man gjør. Jeg tar til meg all skryt jeg får og bruker det til noe positivt. Men jeg føler ikke at jeg har tatt helt av. Jeg er en jordnær fyr, selv om jeg svever opp i fantasien noen ganger.

Les også

- Det blir litt småmobbing

— Du har aldri vært i fare for å ryke ut - hvorfor tror du den norske befolkningen stemmer på deg?

— For det første har jeg et utrolig godt støtteapparat hjemme i Os der hele bygden stemmer på meg. De er jo helt ville, og gjør alt for at jeg skal komme videre ved og blant annet lage «Idol»-vake for å sanke inn stemmer. Utenom det tror jeg folk liker at det er noe som er litt annerledes i «Idol» i år. Jeg har hørt av folk at de har begynt å se på programmet på grunn av meg. Det er utrolig kult. I tillegg er jeg veldig positiv og tror det skinner igjennom.

- Er det vanskelig å holde på den særegne stilen din i «Idol»-sirkuset?

— Jeg må kjempe litt mot konseptet og folks oppfatning av programmet. Men jeg mener at hele idol har endret seg i år. Ikke bare deltakerne, men også rammene rundt. Både dommerne og programlederen gjør det veldig bra. Men selv om jeg har hatt langt hår i over fire år betyr det ikke at rock bare er min sjanger. Jeg liker også annen type kvalitetsmusikk, og det føler jeg at jeg har fått vist frem i Idol.

- Tror du på seier?

— Ja det er klart jeg må tro på det. Jeg gir alt og prøver å lage en gullopptreden hver gang. Drømmen min er å skape en artistkarriere og komme så langt som mulig. Jeg er bygd for musikken, og det er dette jeg skal gjøre. Det hjelper at du har fått fjeset ditt på TV. Nå gjelder det å spille på det på riktig måte.

Hvem er din «Idol»-favoritt? Bruk kommentarfeltet.

Publisert: