Se den elleville Razika-parodien

Sandra og Tonje parodierer Razika i premiereklart show.

  • Frank Johnsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bergensjentene Tonje Holm Sandnes og Sandra Spjelkavik har premiere på juleshowet «Nokke for seg» på Lille Ole Bull onsdag.

Gutteproblemer

Nok en gang skal de parodiere en rekke bergensere og andre kjendiser – blant annet bergensbandet Razika. Det gjøres med snert. Og kjærlighet.

— Vi tar tak i det ambivalente tekstuniverset til Razika. De synger mye om gutteproblemer. Noen av tekstene er veldig såre. Andre tekster viser hvor selvstendige og tøffe de vil være. Disse to ytterpunktene er gøy å ta tak i, sier Sandnes og Spjelkavik.

Les også

Har eget festspill med Erna-parodi

Det er førstnevnte som har vokalrollen i parodien. De bruker melodien fra Sandnes' favorittlåt med Razika, «Om igjen». I Tonje og Sandras univers har sangen fått tittelen «Tror du at jeg trenger deg».

Marit Voldsæter

— Marie Amdam har sett parodien. Hun har sendt venneforespørsel på Facebook, så de har åpenbart likt den, sier Sandnes.

«Nokke for seg» var også tittelen på festspillkabareten de kjørte på samme scene i mai, men det som skulle bli en nyoppsetning har nå blitt en helt ny forestilling med nye tekster og innslag.

— Vi har fremdeles med Erna Solberg og Marit Voldsæter, i andre roller. Siv Jensen, Dronning Sonja og mange flere blir også med. Vi synes det er gøy med parodier, men det er mye jobbing. Noen er veldig like. Andre ganger bruker vi kun spesifikke detaljer og tar det ut i det absurde.

— Dere tar Bergen på pulsen?

— Vi liker satire. Så vi kommenterer mye av det som skjer i Bergen. På vår måte, sier Spjelkavik.

Publisert
  1. Musikk
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Bergen tar gjenforeningsbølgen

  2. Mas, mas, mas, over hele linjen

  3. Poppet feminisme

  4. Mannen som reddet Bergen

BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.