Gå på klubb eller se et syklende drillkorps

Her er fire fine ting du kan gjøre i helgen.

Publisert:

KOLONIEN PÅ VERFTET: Sommeren kommer tilbake på Verftet. Da kan det være en god idé å ta seg en tur til Feriekolonien på Verftet! Her ser vi Preben Slengesol kose seg på Feriekolonien ved en tidligere anledning. Foto: Eirik Brekke (arkiv)

KONSERT: To unike stiler møtes på Landmark

SPILLER PÅ LANDMARK: Fredag gjør Kvintetten Evigheten sin første konsert som headliner. Her ser vi fra venstre: Tonje Indrehus, Njål Paulsberg og Iselin Toft. Foto: Linn Heidi Stokkedal

Hva: Konsert med Evigheten / Charlie Skien.

Hvor: Landmark.

Når: Fredag 21.30 – 00.30.

Hvorfor: Kvintetten Evigheten vil nok gi deg en annerledes konsertopplevelse. De spiller nemlig norske, elektroniske visepoplåter inspirert av alt fra barokkmusikk til svensk barne-TV.

I fjor beskrev BTs anmelder bandets debutsingel som «en potent og unik blanding som vil både behage og provosere, og som lykkes langt på vei i begge deler». På Landmark fredag har du selv sjansen til å oppleve den unike blandingen.

Bandet består av Young Dreams’ Njål Paulsberg (vokal, gitar, synth), trommis Kim Åge Furuhaug og vokalistene Tonje Indrehus, Iselin Toft og Mathilde Saunes-Skarsgaar. Det er ikke lenge siden Evigheten slapp «Balansen», sin andre singel. Fredag spiller de sin første konsert som headliner, og til høsten skal bandet slippe sin første EP.

Les også

Dette er sommerens seks beste festivaler

Med seg for kvelden har de den ferske artisten Charlie Skien, blant annet kjent fra gruppene Softcore untd. og Verdensrommet, hvor han lager særegne raplåter sammen med blant andre bergensrapperen Emir.

Skiens debutsingel som soloartist, «Gasslekkasje», er en rolig, dyp låt med mørk tematikk. Det er dermed to ganske forskjellige musikkstiler som møtes på Landmark. Det kan bli en fin opplevelse på sommerkvelden.

Erik Aasebø

FERIEKOLONI: Sommer-Gs SuperFestival

VILLE HA MER BASS: På Bergenfest fikk Super-G spille på Hjertebank-scenen, den minste scenen på festivalområdet. Etter konserten fortalte de BT at de skulle ønske festivalen satset mer på klubbmusikk. Foto: Frank Johnsen

Hva: DJs, rap, mat og konserter.

Hvor: USF Verftet.

Når: Lørdag 15.30 – 22.00.

Hvorfor: DJ-kollektivet Super-G spilte på Bergenfests minste scene for knapt to uker siden. Da etterspurte DJ-ene Hans Eirik Systad Tyssen og Anders Hauge mer klubbstemning på festivalen, og mer bass. Det får de selv sjansen til å levere på USF Verftets konsept «Feriekolonien» lørdag.

Super-G har blant annet varmet opp for The Game, og lørdag tar de med seg en rekke artister og DJ-kollegaer til Verftets feriekoloni, hvor hengekøyer, solstoler og parasoller er blant interiøret. Blant andre kommer Oslo-rapperen Kenneth Engebretsen til å opptre, det samme gjør Tromsø-rapperen KLISH. På arrangementets Facebook-side annonseres det at sistnevnte også kommer til å lese høyt fra sin anmeldelse av den nyeste Jurassic World-filmen, i tillegg til å rappe. Her er også noe for de filminteresserte, altså.

Les også

Markus lever for å utforske forlatte steder. Slik havnet bergenseren i Fukushima.

Artisten Blasfemisk Eksplosjon gjør noe så sjeldent som å spille reggae på Sunnfjordsdialekt. Også han er blant kveldens gjester når DJ-kollektivet Super-G inviterer til sommerfest på Verftet. Selv om det ikke er meldt mer enn knappe 17 varmegrader, kan det fort bli festivalstemning på Nordnes i helgen. I tillegg er arrangementet gratis, så det skader ikke å ta turen ut og gi det en sjanse.

Erik Aasebø

BERGEN TATTOO: Syklende trompeter på Fana Stadion

SYKKEL OG TROMPET: Det syklende korpset fra Nederland står på programmet for søndag. Foto: Crescendo Bicycle

Hva: Landsfestivalen 2018

Hvor: Flere steder i Bergen

Når: Søndag 16.00 – 18.00.

Hvorfor: I år fyller Norges Musikkorps Forbund (NMF) hundre år. Det feires med en stor festival i Bergen fra torsdag til søndag. Korps fra hele verden kommer til byen, det er duket for NM i skolekorps og det vil være konserter både på Torgallmenningen og i Johanneskirken. Lyden av blåseinstrumenter vil nok høres over store deler av sentrum, og søndag kulminerer festlighetene i en stor marsjoppvisning på Fana Stadion.

Les også

Dette er sommerens seks beste festivaler

Til Bergen Tattoo på Fana Stadion kommer Krohnengen Brassband sammen med Hans Majestet Kongens Garde, Roskildegarden fra Danmark, Field Band Foundation fra Sør-Afrika, Florø Drill, klarinettkongen Felix Peikli og det syklende, nederlandske showbandet Crescendo Bicycle.

Det ligger an til å bli litt av et show. Et syklende drillkorps på en fotballbane er ikke noe man får se hver dag i Bergen. Kanskje ikke andre steder heller, egentlig.

Erik Aasebø

FILM: En usedvanlig god kombinasjon

KOMPONIST: Ennio Morricone i aksjon i 2016. Foto: Gregorio Borgia, TT NYHETSBYRÅN

Hva: «Ond blod i Amerika».

Hvor: Cinemateket, USF Verftet.

Når: Torsdag 18.00 – 21.50.

Hvorfor: La oss si noen spør deg om å nevne to kjente skapere av filmmusikk. Hvem ville du nevnt? Jeg tipper de fleste ville svart minst en av disse tre: Ennio Morricone, John Williams og/eller Hans Zimmer. Denne uken er det han første og muligens mest kjente, Ennio Morricone, det handler om.

Cinemateket viser nemlig Sergio Leones spillefilm fra 1984, «Ondt blod i Amerika» (med originaltittelen «Once upon a time in America») torsdag denne uken. I filmen følger vi Noodles og Max, spilt av henholdsvis Robert De Niro og James Woods, fra de er unggutter i Brooklyn på 1920-tallet, til de er aldrende menn på slutten av 1960-tallet. De lever et hardt liv, preget av vold og kriminalitet. Filmen ble regissør Sergio Leones siste film før han døde i 1989.

Les også

Harry Dean Stanton kunne ikke bedt om en mer passende film å ta farvel med

Kombinasjonen Sergio Leone og Ennio Morricone er etter min mening nesten uslåelig.

I tillegg til å stå bak musikken til denne legendariske filmen, har Ennio Morricone også tonsatt filmer som «The Good, the Bad and the Ugly», «Cinema Paradiso» og «For a Few Dollars More». Og tirsdag denne uken ble det klart at den nå 89 år gamle legenden kommer til Oslo i januar 2019. Komponisten er aktuell på flere måter, med andre ord.

Guro H. Bergesen

Publisert: