Her er fem fine ting du kan gjøre i helgen

I helgen kan du høre sørlandspunk, møte dine favorittforfattere eller kanskje sjekke ut Lars Vaulars nye påfunn.

Publisert Publisert

  • Robert Nedrejord
  • Kjetil K. Ullebø
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

KONSERT: Kjør deg opp på sørlandspunk

ENERGISKE GJENGANGERE: Det er ikke første gang kristiansandsmusikerne i Honningbarna spiller i Bergen. Sammen med Razika gjestet de Hulen i fjor. Foto: Rune Sævig

Hva: Konsert med Honningbarna

Hvor: Røkeriet, USF Verftet

Når: Lørdag, dørene åpner 19.00

Hvorfor: Sørlandspunkerne i Honningbarna har nettopp sluppet sitt fjerdealbum, og godt er det. Selv om det kun er gått ett år, er det alt for lenge siden sist. Blant Honningbarnas meritter er en Spellemannpris, NRK P3s Urørt-pris og et utall elleville konserter.

Vi får håpe Honningbarna spiller noen gamle hits også. Den nye platen, «Goldenboy», består nemlig bare av syv låter som totalt varer rundt femten minutter.

Det blir kanskje en litt vel kort konsert.

ARRANGEMENT: Hør dine favorittforfattere

FORFATTERFEST: Bergensforfatteren Gunnhild Øyehaug er blant dem som skal ilden under årets utgave av Forfattersleppet Foto: Marita Aarekol

Hva: Novellekveld med Gunnhild Øyehaug, Frode Grytten og Olav R. Øyehaug under Forfattersleppet.

Hvor: Litteraturhuset i Bergen

Når: Fredag, klokken 19.00

Hvorfor: Denne uken går Forfattersleppet av stabelen, og du som leser kan få muligheten til å komme tett på favorittforfatterne dine. Fredag kveld er det Gunnhild Øyehaug, Frode Grytten og Olav R. Øyehaug som skal i ilden. Gryttens ferskeste novellesamling «Menn som ingen treng», fikk full pott her i BT.

I løpet av helgen skal også Pedro Carmona-Alvarez og Linnéa Myhre prate om romanen «Hver gang du forlater meg», og det hele avsluttes med poesikveld med lyrikerne Henning Bergsvåg, Hans Sande, Anne Helene Guddal og Kjartan Hatløy.FESTIVAL: Gå på indie-fest

TALENTER: Bergensartisten Boy Pablo er blant dem som spiller på helgens store indie-fest. Foto: William Glandberger

Hva: Festivalen Indie Fest, med en bråte band og artister.

Hvor: Landmark

Når: Fredag til søndag

Hvorfor: Konsertserien Granbar, det ferske plateselskapet Tik og Oslo-selskapet At Home har gått samemen for å lage en massiv musikk-fest på Landmark i helgen. Selv om de fleste av navnene kanskje ikke er allemannseie enda, er det mye gromlyd å hente her.

Til sammen skal ni band, i tillegg til et par DJ-er, spille i løpet av helgen. Boy Pablo og musikerne i Junk Machine (som begge spilte på bransjefestivalen Vill Vill Vest nettopp) kommer, det samme gjør Peter Estdahl og Húm.

KONSERT: Hør et av Bergens beste live-band

SNAKKISER: Bergensrockerne i Great News spiller på Hulen i helgen. Foto: EIRIK BREKKE

Hva: Konsert med Great News

Hvor: Hulen

Når: Fredag, dørene åpner klokken 21.00

Hvorfor: Bergensrockerne i Great News har lenge vært en snakkis, til og med før de spilte sin første konsert. Med sin melodisterke og drømmende «daze-rock» har de blitt omtalt som et litt ubergensk band, med positivt fortegn. – Bandet er flinke nok til å minne om noen av verdens fineste band, uten å plagiere, kunne BTs anmelder medele entusiastisk tidligere i år.

I tillegg passer nok den mørke og intime scenen på Hulen godt sammen med bandets musikk.

NETT: Sjekk ut Vaulars nye påfunn

TRETTIÅRSKRISE?: I serien "Ekte mann" møter vi en fyr ved navn Lars Vaular, som ikke er helt tilpass med sine omgivelser. Foto: Marita Aarekol

Hva: Nettserien «Ekte mann».

Hvor: Youtube eller Facebook.

Når: Når som helst.

Hvorfor: Det var ikke bare NRK-serien «Skam» som slapp nye ting på nett forrige helg. Det gjorde også Lars Vaular, og det han kom med var definitivt noe helt nytt i hans. «Ekte mann» er en nettserie der fin møter en rapper ved navn Lars Vaular. I seriens første klipp ser vi en tydelig utilpass Vaular på den røde løperen før årets Spellemannpris, sammen med store deler av kjendis-Norge.

Les også

Les også: Bergensrapen ble reddet av sex

Litt senere møter vi Vaular da han spiller basket med Leo Ajkic. Vaular sier at han vil ta gaten tilbake, men Ajkic er tvilende. «Du e ferdig med gaten og gaten e ferdig med deg», sier han, i det som utvikler seg til en herlig absurd samtale.

Er «Ekte mann» Lars Vaulars forsinkede trettiårskrise? Er det den ekte Lars Vaular vi møter i serien? Er Lars Vaular ekte? Mange spørsmål melder seg, men det som er sikkert er at den første episoden av «Ekte mann» er en vittig og kul greie. Vi venter spent på fortsettelsen.

Publisert