Begraves tirsdag

11.000 billetter blir delt ut gratis.

Publisert Publisert

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Det kunngjorde familien til den avdøde popstjernen torsdag gjennom AEG Live, firmaet som eier Staples Center og som også skulle arrangere den planlagte konsertserien i London.

Firmaet skal dele ut 11.000 gratis billetter til minneseremonien i senteret, som har plass til 20.000 tilskuere, og som finner sted klokka 10 lokal tid.

Kunngjøringen setter punktum for flere dager med motstridende signaler om hvor bisettelsen og minneseremonien skulle finne sted.

Tidligere planer om å ha bisettelsen på Jacksons ranch Neverland ble lagt på is på grunn av formelle problemer og fordi det ville bli et logistisk mareritt med titusener av fans på det lille stedet på kort varsel.

Men politikere i Los Angeles sier også at Jackson-familien burde vurdere å vente enda noen dager med begravelsen for å finne fram til løsninger på trafikkproblemene som uvegerlig vil oppstå.

– Tenk om det kommer 100.000 mennesker, og så er det bare plass til 20.000. Da har vi et problem med å holde orden på menneskemassene, sier Dennis Zine.

Les også

Umulig å imitere

Mor på banen Torsdag ble et rettsmøte om foreldreretten til de tre barna til Michael Jackson utsatt i en uke på oppfordring fra den biologiske moren til de to eldste, Debbie Rowe.

Tidligere på dagen sa Rowe at hun går inn for å få foreldreretten til barna sine, men senere sa hennes advokat at hun ennå ikke hadde bestemt seg.

– Jeg vil ha barna mine, sa hun i et halvannen time langt TV-intervju med NBC. Hun sier seg villig til å gjøre det som kreves for å bevise at hun virkelig er Prince Michaels og Paris’ mor.

Ikke i testamentet Jacko og Rowe holdt sammen i tre år etter at de utvekslet ringer i 1996, men Rowe har forholdt seg relativt taus til eksmannens bortgang. Etter at innholdet i Jacksons testament ble kjent i går, har Rowe imidlertid hevet stemmen. Ansvaret for barna er det nemlig musikklegendens mor, Katherine Jackson, som har arvet.

Jackson skal ikke ha hatt særlig mye godt å si om Debbie Rowe, som han skilte seg fra i år 2000. Da lille Prince Michael i sin tid sa til en fjernsynsintervjuer at «jeg har ingen mamma», bemerket faren «det stemmer». Han tilføyde at barna ikke hadde kontakt med moren fordi «hun takler det ikke».

Debbie Rowe frasa seg foreldreretten til barna i 2001 mot en kompensasjon på 8,5 millioner dollar, men trakk seg senere fra den beslutningen.

Les også

Den uendelige historien

Siste video Torsdag ble det også offentliggjort et videoklipp fra Jacksons siste prøver på konsertserien han skulle holde, tatt opp bare to dager før han døde.

Han er tynn, men virker likevel energisk og ved god helse der han går gjennom de forskjellige dansesekvensene i et tett koreografert samspill med andre dansere og synger noen av sangene.

AEG sier at opptakene fra prøvene kan bli redigert og satt sammen til en film som kan bli svært lukrativ for dem og for Jacksons bo.

AEG har investert store summer i serien på 50 konserter i London, men en video fra prøvene kombinert med at salget av Jacksons plater har skutt i været etter hans død, kan likevel gi selskapet enorme inntekter.

Etterforskning Det er fortsatt uklart hva som førte til at Jackson døde av hjertestans 25. juni, men det spekuleres i at han fikk i seg en overdose reseptbelagte medisiner eller at det var en dødelig kombinasjon av sterke medisiner som tok livet hans.

Både Californias og USAs narkotika— og medikamentpoliti har innledet undersøkelser for å finne ut hvilke leger som har skrevet ut resepter til Jackson.

Torsdag ble det også kjent at Los Angeles-politiet selv skal etterforskes fordi huset til Jackson ikke ble forseglet med en gang. Blant annet fikk Jacksons søster Janet hente personlige eiendeler fra huset, før politiet fant ut at de burde stenge det av for å sikre eventuelle spor om hvilke medisiner han tok.

Publisert

Les videre

Foto: REUTERS