Helproff thriller

Her er vi i gang fra første bilde

  • Arild Berg Karlsen
Publisert Publisert
5 av 6 hjerter
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Ikke siden «Deadline Torp» har vi sett en mer intens, norsk thriller på tv som det «Kodenavn Hunter» er blitt. Fra førs-te bilde skapes stemningen, og vi er ikke mange minuttene ute i første episode før det smeller til med helikopter, brannbil, bilkrasj og skyting.

Vi møter Bjørn (Mads Ousdal) som er en dyktig etterforsker i Oslo-politiet. Han er gift med Carina (Laila Goody) som er gravid med deres første barn. Både privat og profesjonelt er storebror Vegard, som jobber som fengselsbetjent, hans fremste støttespiller.

En fangetransport fra Østfold fengsel, der begge brødrene er med, skal vise seg å snu livet på hodet for Bjørn. For på en dramatisk måte blir transporten stoppet av kriminelle, og fangen slipper unna. Flere liv går tapt i denne aksjonen.

Det blir nedsatt en spesiell etterforsk-ningsgruppe i politiet, og denne får ko-denavnet «Hunter». Etterforskningen viser raskt at det ytterst farlige kriminelle miljøet man her har med å gjøre har ster-ke forgreninger til Sverige, slik at politi-et på begge sider av grensen må samar-beide.

I Göteborg møter vi Gisela (Ane Dahl Torp) som jobber i en bar hvor det van-ker mange kriminelle. Den småkriminel-le nordmannen Frode (Kristoffer Joner) dukker en dag opp i baren og ber om hjelp fra Gisela, fordi hun delvis er ut-dannet sykepleier. Gisela blir med dette trukket inn i en kriminell verden uten grenser.

Det er Jarl Emsell Larsen som har skrevet manus og har regien på denne serien. Ting kan tyde på at Larsen er en mann med inngående kjennskap til poli-tiarbeid, noe han også viste da han laget «Svarte penger, hvite løgner». Med «Kodenavn: Hunter» har han og hans særdeles dyktige team laget en dramase-rie som er helproff og som vi tror på. Det hjelper selvsagt å ha et lag med skuespil-lere som befinner seg i toppsjiktet her i landet, og som ikke svikter her heller. Dette er en dramaserie som krever skue-spillere som har mye mer enn ett uttrykk å spille på, og som skal uttrykke mye følelse i alle retninger.

Bortsett fra at det blir litt i meste laget av inn og ut av biler og møter på kjedeli-ge kontorer, kan vi bare applaudere for en norsk dramaserie i 1. divisjon.

STJERNESKUESPILLERE: Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner har gjort glimrende ting sam-men tidligere, og gjør det igjen i «Kodenavn: Hunter»

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Emma var en utrolig sprudlende og glad jente

Slik beskriver vennene 18-åringen som døde i skuterulykken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Slik svarer han om trenerjobben

  2. Brannmann og politiet krasjet på vei til samme ulykke

  3. Sjokk-kamp for verdseinarane: – Vi pissa nesten på oss

  4. Hvorfor døde mobbeofferet Bent (13)? Først nå har familien fått svar.

  5. Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

  6. Nå er denne dansken klar for Brann