Solide saker fra Magnet

Vakkert fra en musikalsk mester

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

En vakrere avslutning kunne neppe Bergenfest 2007 fått. Magneten og hans ni kvinner og menn store orkester leverte en konsert etter suksessoppskrift. Skjønt, «oppskriftsmessig» er feil ord å bruke på Magnets konserter. For det er ingenting som virker stivt og innøvd ved denne mannens sceneopptreden.

MAGNET HADDE med seg kontrabassist, gitarist, fire strykere, trommeslager, pianist og perkusjonist til Ole Bull Scene i går kveld: en gjeng bunnsolide musikere, som låter tight og bra sammen som band. Magneten er en artist som, ved siden av å ha solide og gode låter på plate, evner å gjøre dem interessante på konsert. Arrangementene av Magnets låter er bent ut imponerende gode og vakre; en nytelse for øret. Gjennomført lysdesign gjorde sitt til at Bergenfest 2007s nest siste konsert også ble en fryd for øyet. Magneten er dessuten en artist som er stemmemessig stødig, selv om stemmen begynte å bli sliten mot slutten av konserten. Noe Magneten også påpekte selv. Men det er tilgivelig etter å ha øst av både stemme og humør i nesten halvannen time.

ETTER ET par-tre låter konkluderte Magneten at «det går jo bra, dette», og dermed var han igang med det som, i tillegg til det musikalske, også skulle bli en verbal sjarmetappe. Hovedpersonen ba alle i salen om å klemme, «fordi det ser så fett ut herfra», han fikk alle til å rope ut navnet på den i verden de er mest glad i, han fikk Ole Bull-publikum til å lage plystrekor à la Roger Whitaker, han fortalte om livet som selvmotsigende, lykkelig gressenkemann med savn etter familien, og han sang en sang skrevet til Gullet sitt, altså datteren.

SJARMETAPPE må også avslutningen kunne sies å være. Magneten inviterte da det gamle Bergens-bandet, Kontiki, på scenen. Seks aldrende herrer, deriblant Magnetens far, erstattet Gemma Hayes på Bob Dylan-låten som Magnet – med suksess – gjorde til sin i 2003, nemlig «Lay Lady Lay».

EN MER VITTIG enn vakker avslutning på konserten, som nok en gang plasserte Magnet blant de beste. Både hva låtskriver, plate— og konsertartist angår. Selv mente Magnet at bandet aldri har vært så gode som de er nå. Det er godt mulig at han har rett.

GURO ISTAD

MAGNETISK NYTELSE: Magneten holdt konsert på Bergenfest 2007s aller siste dag. Arrangementene av Magnets låter er bent ut imponerende gode og vakre; en nytelse for øret, mener vår anmelder. Foto: Nielsen, Rune

Publisert
  1. Konsert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her stoppes råkjørerne

Bergen først ut i Norge:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fire koronapasienter innlagt på Haukeland - to får intensivbehandling

  2. Det skulle bare være et skoleprosjekt. Så ble det alvor.

  3. Da foreldremøtet startet, lurte Andrine på om hun var på «skjult kamera»

  4. «Eg forstår ikkje kvifor Bjarte ikkje kan vera i arbeid, når han kan stå slalåm»

  5. Skyller du kosten i vasken etter at du har malt? Da bør du lese denne saken.

  6. «Brann taper enda mer enn under «LAN». Det var likevel riktig å skifte trener.»