— Drømmen er gått i oppfyllelse. Vi har i mange år klaget over mangel på prøverom. Endelig er vi i mål. Nå har kommunen gitt oss lov til å overta store lokaler i Sentralbadet, slik at vi får tre gode prøverom der samt pauserom, sier teatersjefen til BT.

Byrådet ville selge

Hvor lenge DNS får være der, er usikkert. Men Haaland tror teatret blir der en stund, minst ett år frem i tid.

— Dette frigjør kapasitet til andre ting i selve teatret. Nå kan vi øve på «Hellemyrsfolket» og En julefortelling» i Sentralbadet, sier hun.

Det er ikke mer enn noen måneder siden at byrådet ville selge Sentralbadet til høystbydende, selv om forrige byrådsleder hadde lovet at Carte Blanche skulle få overta bassengdelen til prøvelokaliteter.

Etter massivt press fra opposisjon og kulturliv, ble salgsprosessen stoppet. Byrådet venter nå på at en uavhengig rapport om Sentralbadets skjebne skal bli ferdig.

Langvarig leiekontrakt

Hvis kulturdepartementet i beste fall overtar bygget, vil Carte Blanche, BIT Teatergarasjen og DNS få tilbud om en langvarig leiekontrakt for hele bygget. Et annet alternativ er at bygget selges til høystbydende på det kommersielle markedet — med klausul om at Carte Blanche og eventuelt BIT Teatergarasjen skal få leie bassengdelen.

Foreløpig er det kulturinstitusjonene i Bergen som leder kampen om å overta Sentralbadet, som nå står tomt