Lyd i retur

Toro Y Moi i fri dressur.

Publisert Publisert
  • Anna Ofstad
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Amerikanske Chaz Bundick er en frisinnet type. Helt siden første utgivelse som Toro Y Moi, har han utforsket ulike sjangre og fulgt nye impulser. Bundicks elektronika har allerede streifet innom drømmende chillwave, støvete soveromsdisco og synthdominert funk.

Tre år og to album senere er han aktuell med sin tredje utgivelse, igjen av det uventede slaget. Låtene på «Anything In Return» har sterke referanser til både hiphop og r&b, men det er popsjangeren som er den største inspirasjonskilden her. Det balanseres stødig mellom alvor og klisjeer, tung bass og hemningsløse beats.

Vokalen har fått en viktigere rolle i lydbildet og benytter statusen sin til å by på fengende, supplerende melodier. Under ligger synthen med repeterende, men stadig utviklende strukturer.

Detaljrikdommen, bestående av lyd og vokalsampling, gir låtene dybde og gjør de stadig givende. Bundick plasserer seg i et kuriøst sjikt, mellom produsenter som James Blake og Pharrell Williams, mellom mørk bass og solide produsentferdigheter. Det er tidvis nesten for frekt, men Bundick leverer uten å miste sitt særpreg.

Enig med vår anmelder? Si din mening!

Toro Y Moi: «Anything In Return» (Carpark/VME)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Forbud mot alkoholservering i hele Norge etter midnatt. Se regjeringens pressekonferanse.

  2. Frontkollisjon med lastebil på E39: – Fører av personbil alvorlig skadet

  3. Sportssjefen: Bare noen få, gode kandidater igjen

  4. Da koronaen slo til, tok skuespillerparet ekstra grep om hagen

  5. Lastebilvelt på Radøy

  6. – Jeg er 43 år og lurer ennå på hvorfor jeg ble forlatt

  1. Musikk
  2. Musikkanmeldelse