Stille og stjernespekket farvel

Elizabeth Taylor, Chris Tucker og Macaulay Culkin var blant stjernene fulgte begravelsen til Michael Jackson i morgentimene norsk tid.

Publisert Publisert

  • Øyvind Berekvam
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Tusenvis fulgte minnemarkeringen for Michael Jackson i Staples Center i Los Angeles i i juli og millioner av tv-seere satt klistret da verden tok farvel med popkonge. Nattens begravelse var imidlertid av det mer private slaget. Det gikk to måneder fra Michael Jacksons død til han fikk sitt endelige hvilested i Forest Lawn Glendale. Begravelsen ble halvannen time forsinket etter sigende fordi familiemedlemmer kom for sent. Bilen med Jacksons kiste var den siste som rullet inn av den 31 biler lange kortesjen. Ifølge Yahoo News var rundt 200 familiemedlemmer og venner samlet utenfor mausoleet der popkongen skal hvile. Elizabeth Taylor, Barry Bonds, Chris Tucker og Macaulay Culkin var blant deltakerne i den private minnestunden.

Tale

Reverend Al Sharpton talte ved seremonien og Gladys Knight sang. Jacksons tre barn, Prince Michael, Paris Michael, og Prince Michael II var alle til stede. Sharpton brukte Twitter til å holde verden oppdatert på det som skjedde.

– Gladys Knight sang av hele sitt hjerte, meldte han blant annet.

Han skrev også at "det MJ gikk igjennom var så urettferdig, men han lyktes. Til slutt ble han tidenes største artist, skrev han.

Dermed er flere måneder med spekulasjoner om hvor og når Jackson skulle gravlegges over. I går meldte TMZ.com at familien hadde planer om å gå rett fra begravelsen til en privat fest de kalte "a celebration of life". Festen skulle etter planen finnes sted på den italienske restauranten Villa Sorriso i Pasadena.

Privat

Fansen som i framtiden har lyst å minnes Jacksons karriere vil imidlertid ikke komme særlig nært inn mot gravstedet. Bloggeren Lisa Burk, som leter etter og skriver om kjendisgraver på Gravehunting.com forteller at Jackson-familien valgte et godt sted dersom målet var å holde graven beskyttet og privat.

– Det er umulig å komme seg inn der. Og det vil bli verre nå, sa hun.

Jackson døde 25. juni. Popkongen skulle opprinnelig blitt begravet 29. august, dagen han skulle fylt 51 år, men begravelsen ble utsatt til i natt. Stjernen hviler nå i nærheten av stjerner som Clark Gable, Jean Harlow og Walt Disney.

Publisert

Les videre

  1. Feirer Jacksons liv etter begravelsen

    Les hele artikkelen

BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

  2. BT beklager – trekker matanmeldelse

  3. – De som får korona, mister ofte luktesansen. Det jeg opplevde, var noe annet.

  4. «Takk Libero, for dei forbaska tigerbleiene»

  5. – Me heldt avstand når andre kunne sjå oss

  6. Truer med å avlyse fadderuken hvis ikke studentene skjerper seg