Hvem bør vinne talentjakten?

Fredag er det finale i «Norske talenter». Les dommernes vurdering av deltakerne og stem på din favoritt.

Publisert:

Finalen i «Norske talenter» går av stabelen fredag 8. mai, og Aaro Petrus Kontio, Sebastian James Hekneby, Brian Aksnes Hoseth, Quick, Absence & Blipp, Håkon Ricardo Storstadmo, Lydia Hoen Tjore og Rene Skar er klare til dyst.

Premie

Vinneren av konkurransen kan i tillegg til å nyte tittelen «vinneren av Norske talenter 2009» glede seg over å vinne en premie bestående av et stipend på 300 000 kroner og en bil til en verdi av 400 000 kroner.

(Les dommernes vurderinger under pollen)

Her er dommernes vurdering av finalistene i «Norske talenter 2009»:

Røa eldresenter

Mia Gundersen:

— De representerer jo den eldre generasjonen, og det er gøy at de gikk videre. Det viser noe av mangfoldet i denne konkurransen. Frontfiguen Mette Iuel er virkelig et talent, hun har noe på en scene å gjøre.

Thomas Giertsen:

— Det er jo vanskelig å ikke like dem, de er underholdende, de er morsomme, de er ti bøtter med godt humør.

Aaro Petrus Kontio

Mia Gundersen:

— Han leverte et forrykende show hvor han imponerte stort. Det er gøy å se på ham, derfor skulle det bare mangle at han har kommet så langt som han har.

Thomas Giertsen:

— Det råeste jeg har sett noen gjøre med diablo, og så har han masse autoritet i fremførelsen.

Sebastian James Hekneby

Mia Gundersen:

— Sebastian er utvilsomt et stort sangtalent, han har en svært tiltalende stemme - en stemme som alle på en eller annen måte må like. Han har et bredt spekter i stemmen og allikevel synger han med en letthet. Det er få som får det til slik som han.

Thomas Giertsen:

— Da han kom inn og sang første gangen, var det vel ingen som ikke skjønte at dette var en stjerne. Historien om en gutt med en sånn stemme, som jobber som vaskehjelp og drømmer om å synge, finnes jo vanligvis bare i amerikanske filmer. Men nå har vi det i Norske talenter også.

Brian Aksnes Hoseth

Mia Gundersen:

— Det å være så liten og gjennomføre med glans på den måten og samtidig klare å imponere folk er en bragd i seg selv. Det er utrolig at han har kommet så langt når han bare er seks år.

Thomas Giertsen:

— Jeg synes det er fascinerende bare å se en sånn knøttliten mann på scenen, som faktisk kan trylle på et sånt nivå.

Quick

Mia Gundersen:

— Quick er en gruppe som til å være amatører og ikke profesjonelle dansere, holder et utrolig høyt nivå. Koreografien på den siste opptredenen var imponerende og det var glimrende gjennomført. Quick er den dansegruppen som har imponert meg mest.

Thomas Giertsen:

— De er teknisk på et veldig høyt nivå, i tillegg er de presise og samkjørte. Og så har de sitt eget uttrykk. Dette er bra!

Absence og Blipp v/Piero Issa

Mia Gundersen:

— Absence og Blipp har et kult konsept. De er sterke utøvere, det de fremfører er en imponerende blanding av kampsport og rap, så sånn sett kan de egentlig ikke kalles dansere, men de er kraftfulle, eksplosive og imponerende å se på.

Thomas Giertsen:

— Jeg har blitt utrolig tatt av at det har vært så bra dansing i denne runden av Norske talenter, og Absence og Blipp er ikke noe unntak.

Håkon Ricardo Storstadmo

Mia Gundersen:

— Han er født med en gudebenådet stemme. Selv om Håkon Richardo er veldig ung innen operafaget, høres det naturlig og uanstrengt ut. Han klarer det mange unge sangere ikke klarer, å formidle! Og det gjør han med glans. Håkon Ricardo er en av mine favoritter.

Thomas Giertsen:

— Jeg har rett og slett blitt veldig rørt av ham. Jeg synes han har en fantastisk stemme og dessuten en kontroll og ro i fremføringen.

Rene Skar

Mia Gundersen:

— Han har en sånn musikalitet og hele produksjonen han leverte var solid. Han viser en sterk vilje, er en insisterende artist på en positiv måte, han trives virkelig på scenen.

Thomas Giertsen:

— I tillegg til å være en god rapper, klarer han å formidle historien sin gjennom musikken. Det gjør at han treffer folk. Han treffer i hvert fall meg, og jeg tror mange andre også.

Lydia Hoen Tjore

Mia Gundersen:

— Lydia har en stor og moden stemme til å bare være 14 år. Det at hun var en av den som fikk en sjanse til, var helt på sin plass. Hun viste også en scenisk tilstedeværelse og påståelighet som jeg liker svært godt.

Hvem fortjener å vinne «Norsk talenter», og hvorfor?

Fredag blir det avgjort hvem som vinner «Norske talenter». Dommerne er som vanlig Jan Fredrik Karlsen, Mia Gundersen og Thomas Giertsen. Foto: TV 2

Publisert: