Slutt etter to programmer

Talkshowet «Bare Brita show» tas av lufta etter bare to sendinger på TVNorge.

Merete Arnesen

Dette meldte TVNorge selv i en pressemelding onsdag ettermiddag.

— Vi har fått klare tilbakemeldinger fra seerne våre. De ønsker ikke denne typen talkshow på vår kanal, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge i presseskrivet.

Programleder for showet var Brita Møystad Engseth, også kjent som filmsynser og anfører av «Big Brother».

— Jeg skal lage et show for alle som elsker populærkultur like mye som meg - og som tør å innrømme det. «Bare Brita Show» er for alle som liker alt jeg liker, og det er mange, sa Engseth før premieren.

Seertall-fall

Gjestene i andre program var blant andre Pia Tjelta, Linn Skåber og Christian Skolmen. Ingen av disse klarte å trekke nok seere.

Seertallet til «Bare Brita show» falt fra 148.000 seere i premiereprogrammet til 89.000 i show nummer to.

— Nedgangen i seertall blir for stor til at det er fornuftig for oss å fortsette, sier Landsverk videre og innrømmer at det aldri er hyggelig å måtte ta av noe man har satset på.

Allerede fra førstkommende mandag er «Bare Brita show» ikke lengre å se på TVNorge. Konseptet erstattes med utenlandske dokumentarer.

- Ja, jeg suger

Brita Møystad Engseth vil fremdeles være tilknyttet TVNorge og vil nå arbeide med andre konsepter.

— Ja, jeg suger. Rett og slett. Det er endelig offisielt – jeg er Norges dårligste programleder, sier Brita selv i pressemeldingen og stadfester at hun «er på jakt etter et nytt smakløst realityshow hun kan vie livet sitt til».

Nådeløs bransje

Men TVNorge legger ikke talkshow-ballen død på tross av «Bare Brita show»-fiaskoen.

— Det er for tidlig å være så konsekvente. Det tar tid å bygge opp seervanene og i denne sammenhengen hadde vi ikke anledning til å bruke slik tid, sier programdirektøren.

— Tv er nådeløst. Du får en sjanse til å få med deg seerne. Det gikk ikke denne gangen, avslutter Landsverk i pressemeldingen.

TVNorge