- Det blir en rolig og verdig markering

I kveld retter verden blikket mot Los Angeles, der Michael Jackson skal begraves. Men ingen vet hva de vil få se.

Publisert Publisert

Foto: Toru Hanai/REUTERS

  • Aftenposten
  • Joacim Lund
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

I går kveld hadde fortsatt svært få detaljer rundt opplegget for Michael Jacksons gravferd blitt bekreftet. Her i Los Angeles svirrer ryktene, men både familien, politiet og produsentene for den store minneseremonien holder kortene tett til brystet.

Noe er imidlertid bekreftet, og setter vi sammen brikkene i puslespillet, er det sannsynlig at programmet for dagen vil se omtrent slik ut:

Likskuet avlyst Morgenen starter med en privat begravelse på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood Hills, der bare familie og venner vil få adgang. Michael Jacksons bror, Jermaine Jackson, bekreftet torsdag at familien var i samtaler med Forest Lawn-kirkegården om dette, noe som siden også har blitt bekreftet av Los Angeles-politiet.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger, men sier også at det ikke vil bli noen bilkortesje fra kirkegården til Staples Center, noe som tyder på at Jackson vil bli begravet allerede før den store minneseremonien, og at det ikke vil bli noe likskue, slik det opprinnelig var planlagt.

Les også

- Gi oss vårt Graceland

Holder det nede Hva som skal skje i minneseremonien i Staples Center er foreløpig helt i det blå. Angivelig skal mange av Jacksons venner og artistkolleger opptre og holde minnetaler, men ingenting av programmet er offentliggjort, annet enn at det ikke blir et heseblesende show, men en verdig minnestund.

— Vi vil ikke ha noe tut og kjør. Det blir en rolig og verdig markering, sa Ken Ehrlich, en av produsentene for minnestunden, til Reuters i går.

Horder av fans Hundretusener av Michael Jacksons tilhengere har kommet til Los Angeles for å få med seg minnestunden, men svært få av dem vil få adgang til seremonien.

Politiet oppfordrer alle som ikke har billetter om å følge begivenheten fra fjernsynsskjermen på hotellrommet.

Det gir neppe den eksklusive følelsen av tilstedeværelse de hadde håpet på da de reiste hit, direktesendingene fra Michael Jacksons begravelse forventes å bli en av tidenes største mediebegivenheter, og blir direktesendt til mange hundre millioner seere over hele kloden.

Derfor vil sannsynligvis store folkemengder møte opp utenfor Staples Center likevel, noe nestsjef Jim McDonnell ved Los Angeles-politiet ikke er nevneverdig nervøs for.

— Los Angeles er vant til store arrangementer. Dette er Hollywood.

Publisert