Denne Twitter-meldingen får Jan Eggum kjeft for

Jan Eggum viser reaksjonære dusteholdninger, mener Fett-redaktør.

Publisert:

SAKENS KJERNE: Slik ser Twitter-utvekslingen mellom Eggum og Fett ut. Foto: SKJERMDUMP

«Avtalen var at nei, han fikk bare lov til å gli halvveis inn. Han gled helt inn. Et nei er et nei, sa hun, og anmeldte han for voldtekt.»

Dette skrev Jan Eggum på det sosiale nettstedet Twitter i går kveld — i dag var ikke redaksjonen i feministtidsskriftet Fett sene med å reagere på tweeten hans:

«Ei, full skjerpings nå, gamlefar. Det er altfor tidlig for pinlig voldtektspoesi. Skriv en låt om gamle menn og unge kvinner du.», lød svaret fra tidsskriftets offisielle Twitter-konto.

Les også

Spark til nettverksbyggere

Fett-redaktør Charlotte Myrbråten mener bergenstrubadurens tweet viser feilaktige holdninger om voldtekt, og kaller det hele ekstremt upassende.

— Han viser en del fastsatte holdninger om at det liksom fins en kultur der jenter driver og anmelder uskyldige gutter for voldtekt i tide og utide. Det stemmer absolutt ikke. Hvis Jan Eggum hadde kunnet litt om voldtektstall og holdninger, ville han ikke ha skrevet noe så flåsete på Twitter, sier Myrbråten.

- Dusteholdninger

Myrbråten mener timingen på utsagnet er uheldig

— I forrige uke var det en gruppevoldtekt i Bergen. I forhold til både timing, innhold og kunnskapsnivå, er det ekstremt upassende å skrive det han skriver. Disse holdningene er det ønskelig å få bort i samfunnet – at det liksom er så enkelt å anmelde en voldtekt. Tvert imot er det vanskelig, og mange jenter lar være. Det Eggum skriver viser reaksjonære dusteholdninger som ikke har noe feste i virkeligheten, sier hun.

Taus Eggum

Jan Eggum vil ikke uttale seg i saken.

— Jan kommenterer hverken denne eller andre tweets, begrunner manager Sigve Prestnes i Stageway det med.

Hva syns du om Jan Eggums utsagn? Diskuter i kommentarfeltet.

FÅR KRITIKK: Jan Eggum, her fra Spellemannprisen 2011. Foto: HÅVARD BJELLAND (ARKIV)

KRITISERER: - Ekstremt upassende, mener Fett-redaktør Charlotte Myrbråten om Jan Eggums utsagn. Foto: EIRIK BREKKE (ARKIV)

Publisert: