Nå vender Fana-gutten hjem

Sonny Alven har turnert med Kygo og spilt over hele Europa. Denne helgen spiller han i Bergen. Se ukens fem fine!

SKAL HEM: Sonny Alven spilte for 4000 studenter på UKEN i mars i år. Lørdag spiller han opp til fest i Røkeriet.
Publisert: Publisert:

KONSERT: Fana-gutten inntar Verftet

TIL USF VERFTET: Bergenske Sondre Alvestad, som går under DJ-navnet Sonny Alven, spiller opp til fest i Røkeriet på lørdag.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Hva: Sonny Alven

Hvor: Røkeriet på USF Verftet

Når: Lørdag fra klokken 21.00

Hvorfor: Det må være noe med vannet i Fana. Det er kanskje ... elektronisk? De siste årene har bydelen i Bergen nemlig hostet opp hele tre stjerner innenfor sjangeren elektronisk dansemusikk (EDM). Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell Dahl, den mystiske Alan Walker, og Sonny Alven, eller Sondre Alvestad, som han egentlig heter.

Les også

Les om Fana-guttenes reise til stjernehimmelen

Sonny Alven har den siste tiden turnert Europa rundt med Kygo, og spilt alene på klubbscener i både inn- og utland. Og nå vender han altså hjem til Bergen for å spille i Røkeriet sammen med diverse hittil ukjente gjester. For EDM-fansen kan dette fort bli en ellevill aften.

av Guro H. Bergesen

MARKED: Gjør et kostymekupp

METAL-KUPP: På lørdag kvitter DNS seg med kostymer fra blant annet metal-musikalen «Svartediket» (bildet), «Varg Veum: Falne Engler», «Peer Gynt», «Medealand» og «Tonje Glimmerdal».

Hva: Kostymesalg på Den Nationale Scene

Hvor: Den Nationale Scene

Når: Lørdag mellom 11.00 og 13.30

Hvorfor: Kostymeavdelingen på Den Nationale Scene skal renske ut lageret, og selv om det er litt kjipt at dette skjer helgen etter halloween, så kan du alltids hamstre til neste gang. Er du metal-frelst, er dette en glimrende anledning til å kapre deg et eller annet stilig fra metal-musikalen «Svartediket» (hvor blant annet Ghaal spilte), noe fra «Ronja Røverdatter» eller kanskje fra den moderne versjonen av Ibsens «En folkefiende». Skal en bekjent snart i utdrikningslag, hvorfor ikke sørge for at den brudgommen må gå i Bjarte Hjelmelands kjole fra «La cage aux folles» gjennom kvelden?

Les også

«La cage aux folles» ble kåret til Bergens Beste Kulturopplevelse i 2011.

Det er visst førstemann til møllen, og med over 2100 som har trykket «interessert» på Facebook, er det nok lurt å være der litt tidlig.

av Robert Nedrejord

FILM: Norgespremiere og Den Store Kinodagen

FRODO HELE NATTEN: Tradisjonen tro, sender Bergen Kino alle de tre «Ringenes Herre»-filmene natt til lørdag.

Hva: Den Store Kinodagen og første visning av «Violent»

Hvor: Tivoli og Bergen Kino

Når: Fredag og lørdag

Hvorfor: Fredag kveld er det første gang den canadiske filmen «Violent» vises for et norsk kinopublikum. Filmen ble spilt inn blant annet i Bergen i 2012, og hadde premiere i Canada i 2014. Hovedrollen spilles av bergenske Dagny Backer Johnsen. Til visningen, som arrangeres i regi av Bergen Filmklubb, kommer regissøren og resten av teamet bak for å snakke om filmen. Det hele skjer på Tivoli på Det Akademiske Kvarter fredag fra klokken 19.

Les også

Dagny Backer Johnsen konkurrerte mot 2600 andre og vant

Lørdag er det atter en gang tid for Den store kinodagen på Bergen kino. Det betyr at det er halv pris på alle billetter. Til sammen er det snakk om 31 titler og 100 forestillinger. Det blir også en rekke aktiviteter – først og fremst for de minste av oss – som trollaktiviteter, rebusløp, ansiktsmaling og en ballongklovn. Dessuten skal, tradisjonen tro, alle de tre Ringenes Herre-filmene vises natt til lørdag.

av Guro H. Bergesen

FEST: Konserter og kebab

DUKKER DE OPP? Hvem som skal spille på festen til Eget Selskap fredag, er foreløpig hemmelig. Mange vil kanskje håpe at bandet Hjerteslag, her ved vokalist Robbie Eidevik, står på programmet.

Hva: Plateselskapet Eget Selskap arrangerer fest

Hvor: Landmark

Når: Fredag fra klokken 21.00

Hvorfor: Høsten 2013 dukket det opp et nytt plateselskap i Bergen. Selskapet, som fikk navnet Eget Selskap, ble startet av de tre kameratene Fredrik Vogsborg, Andreas Christiansen og Joar Nicolaysen. Tre menn med tilknytning til både musikk- og utelivsscenen i Bergen. Nå har de seks artister i stallen: Silja Sol, O. Martin, Hjerteslag, Great News, Divisjonen og Baertur.

Les også

Les intervju med bergensbandet Great News

Denne helgen inviterer de altså til fest på Landmark. Det skal visst bli fem små konserter, DJs og en pop up-kebabsjappe i foajeen (!).

Etter flere forsøk på å lure ut av platemogulene hvem som faktisk skal spille på festen, må vi gi opp. Fullt hemmelighold frem til dørene åpnes er planen, skal vi tro arrangøren.

av Guro H. Bergesen

VALG: Her kan du gå på valgvake

HVEM VINNER? Mye tyder på at det blir demokratenes Hillary Clinton som går seirende ut av tirsdagens valg, men fremdeles kan mye endre seg.

Hva: USA velger ny president

Hvor: Kafé Magnus og Det Akademiske Kvarter

Når: Tirsdag 8. til onsdag 9. november

Hvorfor: Valgkampen i forkant av årets presidentvalg i USA har vært alt annet enn kjedelig. Noe mer ellevilt og urovekkende tror jeg vi skal lete lenge etter. De to kandidatene, Donald J. Trump og Hillary Clinton, kandidat for henholdsvis republikanerne og demokratene, har vært i tottene på hverandre siden dag én, og skyr ingen midler for å sverte den andre. Samtidig er de begge omgitt av skandaler. Trump har måttet takle flere anklager om seksuell trakassering, mens Clinton er i hardt vær for å ha brukt en privat e-postkonto til å kommunisere med i stedet for sin krypterte jobbmail da hun var utenriksminister.

Les også

Les BT-kommentator Helge O. Svela om Hillary Clintons oktober-overraskelse.

Tirsdag skal det hele avgjøres, og selv her i Bergen, langt unna Det hvite hus, blir det mulig å følge valget gjennom den norske natten. Både Kafé Magnus og Det Akademiske Kvarter skal vise TV-sending fra valget på storskjerm.

Les også

Derfor sliter Hillary Clinton selv om hun vinner

Kafé Magnus holder åpent ut i de små timer, og mellom tre om natten og åtte om morgenen kan man få kjøpt en vaskeekte amerikansk frokost. På Kvarteret blir det debatter, livemusikk, filmvisning, analyser, quiz og amerikansk mat og drikke. Godt valg!

av Guro H. Bergesen

Publisert: