Fargespill inn på statsbudsjettet

Musikk- og dansekompaniet får to millioner kroner.

Publisert Publisert

fargeny.JPG Foto: ODD E. NERBØ

  • Robert Nedrejord
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Det er kjempegøy å få vite dette på samme dag som vi skal ha en stor forestilling i Grieghallen. Dette har vi kjempet for i flere år, sier daglig leder i Fargespill, Kjersti Berge.

  • Bergensaktuelle Lena Endre liker verken tørrfisk eller Ibsen
    I dag ble det klart at kunstarrangøren får to millioner kroner i driftsstøtte fra statsbudsjettet. Årlig holder kompaniet som består av 100 barn fra 35 ulike land rundt 15–20 forestillinger. Berge presiserer at det er kunst, og ikke sosialarbeid de driver med.

DANS OG MUSIKK: Fargespill består av 100 barn fra over 35 land. Her fra Foto: Erik Brekke

— Vi har et verktøy som virker, både som kunstprosjekt, som integrering og i skoleverket. Barna eier forestillingene, og legger inn arbeidet som trengs. Vi er ikke et sosialt prosjekt, men lager kunst. Det er kanskje derfor vi er blitt så gode på integrering. Dette er virkelig en gavepakke for oss med tanke på de ambisjonene vi har, sier hun.

FORNØYD: - Jeg er glad for at vi i Venstre fikk gjennomslag for dette, og at regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti så viktigheten av Fargespill, sier stortingsrepresentant Terje Breivik (til venstre). Foto: Rune Sævig

Ikke første gang

Dette er dog ikke første gang Fargespill er inne på statsbudsjettet. I 2013 søkte de også om to millioner kroner, men fikk da 500 000 kroner. Den aktuelle posten de fikk midler fra ble senere lagt ned, overført til Kulturrådet og så avviklet.

— Gjennom sine 12 år har Fargespill vist seg å være et unikt integreringsprosjekt. De viser hva musikk og kultur kan gjøre for integrering i praksis. Det er bra at enda flere barn nå kan få gleden av det unike tilbudet, sier Breivik.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  2. Måtte hentes i helikopter fra Via Ferrata i Loen

  3. – Eg hatar kattar

  4. «Det finst eit mangfald som KrF ikkje har plass til»

  5. Øygarden FK henter Liverpool-legende

  6. Karoline (26) omkom etter fall i foss: – Dette er et stort tap for oss alle