Cohen til Koengen

En knapp måned før han fyller 78, er Leonard Cohen tilbake på en bergensk scene.

Publisert:

TILBAKE I BERGEN: Leonard Cohen spiller på Koengen 28. august. FOTO: AARON HARRIS

Fredag 30. mars legges det ut 15.000 billetter til konserten tirsdag 28. august. Dermed avslutter kanadieren konsertsesongen på Koengen, som også inkluderer Bruce Springsteen og Paul Simon.

— Det må vi kunne kalle en verdig avslutning på det som tegner til å bli en fin konsertsesong på Koengen, sier Frank Nes i Bergen Live.

Toppet listen

Cohen kommer til Bergen i forbindelse med «Old Ideas World Tour 2012» som starter i Belgia 12. august. Albumet, som kom ut tidligere i år, gikk rett til topps på VG-lista og er blitt hyllet av kritikere over hele verden. ûWork of a Genius», skrev blant andre britiske The Telegraph.

Leonard Cohen stiller da også i en særklasse når det gjelder musikalske og litterære kvaliteter. «Uten tvil en av vår tids viktigste og mest innflytelsesrike låtskrivere», uttalte Lou Reed da Cohen ble tatt opp i Rock And Roll Hall of Fame i 2008.

Det er gjort over 1300 coverversjoner av sangene hans, alt fra U2 og REM til Nick Cave og Nina Simone har tolket Leonard Cohen. Og Jeff Buckley, ikke minst.

Var i Bergen i 1988

Cohen debuterte som forfatter allerede i 1956, og i 1976 holdt han sin første konsert i Norge. Gjennom årene har han holdt en rekke konserter her, sist gang i Oslo i 2010. Men i Bergen har han ikke vært siden 1988, samme år som albumklassikeren «I'm Your Man» kom ut.

— Særlig konserten i Nygårdsparken var jo veldig godt besøkt, sier Frank Nes.

Spiller lenge

Hvilke musikere han tar med seg til Bergen er fortsatt litt uklart, men Frank Nes føler seg trygg på at det blir en god gjeng.

— Det er det samme med ham som med Paul Simon. De omgir seg med klassemusikere. Det er ikke snakk om noen sammenrasket gjeng. Og Leonard Cohen har en tendens til å spille opp mot tre timer når han holder konsert, så dette blir full pakke. Jeg tror dette blir fint.

- Dere nøyer dere med å legge ut 15.000 billetter?

— Ja, det er et fint antall på Koengen. Vi forventer et voksent publikum, som gjerne ikke er like komfortable med trengsel, og for oss er det faktisk ikke om å gjøre å selge så mange billetter som mulig. Selger vi 15.000 er vi strålende fornøyde.

Publisert: