Flode flytter til Bergen

Trond-Viggo Torgersens «Hjalmar og Flode» inntar Ole Bull Scene i Bergen i slutten av januar.

Publisert Publisert
  • Arild Berg Karlsen

Og i tiden fremover skal det bli mye mer for barn og unge på denne scenen.

— At vi for øyeblikket holder på med «Singel og sand» - altså et stykke for voksne - her på Ole Bull Scene er bare unntaket som bekrefter regelen. Vi skal i all hovedsak spille teater for barn og unge, og ikke konkurrere med alle dem som holder på med sceneshow for voksne i Bergen sentrum.

Det forteller Arvid Ones, teatersjef ved Hordaland Teater, til Bergens Tidende. I går kunne han invitere byens medier til en bitte liten titt på det som skal være teaterets hovedsatsing fra 29. januar og utover våren, nemlig musikalen «Hjalmar og Flode».

— Dette er et stykke om Hjalmar. Hjalmars foreldre skiller seg, de må flytte, og moren får seg en ny kjæreste. Ingenting av dette hadde Hjalmar bestilt, så det blir jo kjempekrise, forteller forfatteren av stykket, Trond-Viggo Torgersen.

Figurteater

Stykket ble første gang spilt på Oslo Nye Teater i 1999. Den gang var det en vanlig musikaloppsetting. Når teatersjef Arvid Ones nå henter stykket til Bergen blir det et figurteaterstykke, men med store dukker. Faktisk så store at det går mennesker inne i dem. Og fortsatt er det en musikal med mange av de kjente Trond-Viggo Torgersen/Georg Keller-sangene.

Eirik del Barco Soleglad spiller Hjalmar, og ellers får vi se Tormod Løvold, Jan Holden, Jan Erik Christensen, Tirill Engelstad og Torill Mjelde. Sistnevnte skal være inne i en stor Flode-dukke.

Mer for barn og unge

Arvid Ones lover for øvrig mer for barn og unge fremover. Først et samarbeid med Vestlandske Teatersenter som skal sette opp «Rødt lys» med Helge Jordal i hovedrollen. Så blir det premiere den 12. mai på figurteaterstykket «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet» etter Prinsesse Märtha Louises bok. Høsten 2006 er det klart for «Jorden rundt på 80 dager», som skal være lek og improvisasjonsspill.

— Og vi reduserer ikke turnévirksomheten selv om vi flytter forestillingene fra Stend og inn til sentrum, forklarer Arvid Ones.

— Så hva nytt har skjedd med deg som teatersjef?

— Ikke så veldig mye annet enn at vi har økt volumet. Så får vi se om det går bra, sier teatersjef Arvid Ones ved Hordaland Teater.

BLIR BERGENSER: Flode blir bergenser på Ole Bull Scene.

Publisert