Nok et musikalsk dørhåndtak

Rockemiljøet i Bergen vet å hedre stamstedet sitt. I går fikk Garage overrakt nok et Spellemannstrofé — det fjerde i rekken.

Publisert: Publisert:

EINAR ENGELSTAD

Denne gang var det tungrockerne i Enslaved, som donerte prisen bandet fikk tidligere i år for albumet «Isa».

Det er etter hvert blitt en tradisjon for bergensmusikere å gi bort Spellemannsprisene sine til Garage. På den måten får de sett like mye på trofeet sitt som om det skulle stått hjemme på peishyllen. Fra før har både Barbie Bones, Pogo Pops og Kaizers Orchestra fått plassert Spellemannstrofeene sine som dørhåndtak i rockeklubben. Problemet for Garage denne gang var at de ikke hadde flere utgangsdører igjen. Og Enslaved hadde satt som betingelse at enten måtte trofeet benyttes som dørhåndtak, ellers ble det ingen pris.

Løsningen ble døren til herretoalettet. I går ettermiddag fant den mer eller mindre høytidelige overrekkelsen sted med både musikere, presse og andre interesserte til stede. Altmuligrocker Dennis Reksten sto selvfølgelig for monteringen. Noen av de fremmøtte var også kommet for å få med seg forhåndspresentasjonen av Enslaveds nye konsert-dvd, som ble spilt inn i Teatergarasjen under årets Bergenfest.

— Nå venter vi bare på at noen av Bergens kvinnelige artister skal komme etter, ler daglig leder på Garage, Henning Christensen, og peker mot dametoalettet. Der er dørhåndtaket fremdeles av den ordinære sorten. I alle fall foreløpig.

Publisert:

Foto: Kjersti Mokleiv