Sjekk våre tre helgetips. Enten du liker Robbie Williams eller ikke.

Sommerhits, allsang eller Robbie? Det er ditt valg i helgen.

WILLIAMS-FRI SONE: På Landmark er det slippfest for fire nye, lokale utgivelser fredag, blant annet den nye singelen til Silja Sol. Det er – antagelig – også Robbie Williams-fri sone. Vegar Valde

FESTIVAL: Hør årets sommerhits gratis

KLAR IGJEN: Jo Torgersen (fra v.), Benjamin Donovan og Henrikka Maria Knarvik er tre av dem som står bak årets festival. Adrian B. Søgnen

Hva: Dragefjellet minifestival.

Hvor: Dragesmauet 1.

Når: Lørdag 5. august.

Hvorfor: Dette er tredje gang festivalen serverer musikalske perler gratis til det bergenske publikum. I fjor spilte blant annet Hvitmalt Gjerde og Sushi x Kobe på den lille, grønne flekken på toppen av Dragefjellet. Det var fullstappet, god stemning, hjemmelagde vafler, loppemarked og Drageburger.

På programmet i år står blant annet bergensbandet som (ifølge undertegnede) har sluppet det ultimate soundtracket til sommeren i år, Soft Ride og duoen Shakanaka som fikk terningkast seks i BT for sin siste singel. I år har de også gått utenfor fylkets grenser og hentet inn Svømmebasseng fra hovedstaden.

Les også

Kings of Convenience-Eirik klar med nytt prosjekt

Dette må være Bergens koseligste festival med aktiviteter for hele familien, intimt sceneområde, matservering og en dugnadsånd som skaper en stemning du skulle ønske du også hadde i nabolaget ditt.

Dette er den ultimate måten å tilbringe siste rest av sommerferien på! Du finner meg her med musikksultne ører, en wienerpølse i hånden og et bredt glis om munnen.

Ingrid Marie Vikhammer Sandvik

KLUBB: Øv på allsangen før sommerens største konsert

HITPARADEN: Varm opp til konserten men Robbie Williams på Koengen på mange av byen forskjellige utesteder. Markus Schreiber, AP

Hva: Utesteder arrangerer vors før Robbie Williams.

Hvor: I sentrum.

Når: 12.00 (tidligst) og til stengetid.

Hvorfor: Skal du på Robbie Williams-konserten fredag, men kjenner at allsang-teknikken er litt rusten? Er kollektivet, samboeren eller familien lut lei av at du roper ut strofer fra «Feel», «Rock DJ» og «She’s the One» i dusjen for å forberede deg på hitparaden?

Fortvil ikke. Bergens uteliv sikrer deg en plass hvor du kan nyte noen timer før konserten med Robbie på høyttaleren og likesinnede med lighteren like klar som deg til siste refreng av «Angels».

Les også

Her har de hemmelig technofest på en øy utenfor Bergen

Et lite utvalg av hvor du kan varme opp; Bar 3, Felix, Hotel Havnekontoret, Scruffy Murphys, Duggfrisk, Lido, og Taket på Zaccheriasbryggen. Alle lover Robbie på repeat over anlegget.

For deg som ikke vet hvem Robbie Williams er, eller bare ikke takler han, kan du stikke innom Victorias «Robbie Winters spesial». Der loves både gamle og nyere hits, og du risikerer definitivt ikke å måtte høre en eneste Robbie Williams-strofe over anlegget.

Ingrid Marie Vikhammer Sandvik

KLUBB: Her er det Robbie Williams-fri sone

SINGELSLIPP PÅ LANDMARK: 9 Grader Nord (bildet), Silja Sol, Softcore untd. og Closing Eyes slipper nytt materiale på Landmark. Odin Jæger

Hva: Utesteder du slipper å høre Robbie Williams.

Hvor: Rundt om i Bergen.

Når: Fredag kveld.

Hvorfor: Det er ikke bare på Victoria du mest sannsynlig slipper å høre Robbie Williams fredag kveld – hvis britens musikk er noe du helst vil slippe unna. Vi kan i farten nevne – og anbefale – to steder.

Fredag kan du høre musikk fra noen av byens mest lovende band på Landmark. Det bergenske plateselskapet Eget Selskap slipper nye singler med artistene 9 Grader Nord, Silja Sol, Closing Eyes og Softcore untd. Sistnevnte er et nytt prosjekt der det undervurderte bandet Verdensrommet har slått seg sammen med Emir Hindic, kjent fra SushiXKobe. Vetle Junker og Charlie Skien fra Softcore untd. med gjester kommer til å kjøre DJ-set på Landmark, og jeg er rimelig sikker på at de ikke kommer til å spille Robbie Williams.

Les også

Hun er med i storserien «Vikings»

Hvis dette høres litt vel hipt ut, kan du alltids tar turen til gode gamle Garage. Der har de viet kvelden til en annen engelsk stjerne: David Bowie. Han kommer naturligvis ikke selv, men her blir det musikk og videoer fra legendariske Bowies lange karriere. Også her blir det etter alt å dømme Robbie Williams-fri sone. Med mindre Williams tar turen selv etter at han er ferdig på Koengen.

Kjetil K. Ullebø