Vil ikke bli spellekvinne

Haugesunds-artisten Susanne Sundfør trekker seg fra Spellemann, der hun er nominert til 2010s beste kvinnelige artist.

svp://22867

Avgjørelsen om å trekke seg er i tråd med hva Sundfør uttalte da hun ble tildelt Spellemann for 2007 for beste kvinnelige artist.

Da takket hun for prisen med å understreke at hun «først og fremst er artist, ikke kvinne». Deretter sa hun seg enig med Ane Bruns uttalelser om at det burde være én pris; «årets artist».

Yatzy Da Spellemann-nominasjonene ble kjent på mandag, ble Susanne Sundfør nominert for sitt album, «The Brothel», som fikk landets musikkanmeldere til å hente frem superlativer og kaste Yatzy i seksere.

Overfor styret i Spellemann AS begrunner Susanne Sundfør avgjørelsen om å trekke seg med at en slik nominasjon ikke er mulig i med hensyn til hennes personlige holdninger, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

Sundfør er også nominert i kategoriene Årets tekstforfatter og Årets populærkomponist. Disse kategoriene trekker hun seg ikke fra.

Les også

Kan ta rockeprisen

— Synd «Vi synes det er synd at Susanne Sundfør velger å trekke seg fra nominasjonen. Det ligger imidlertid ingen dramatikk i dette og vi respekterer naturligvis avgjørelsen – ingen skal bli nominert eller motta pris mot sin vilje», uttaler Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS, ifølge Dagbladet.no

Susanne Sundførs uteblivelse fører ikke til at noen andre blir nominert i kategorien Årets kvinnelige artist, men at kategorien blir stående med tre nominerte. De øvrige nominerte er Christel Alsos, Ida Maria og Ingrid Olava.

Hva synes du om avgjørelsen? Si din mening her.

svp://22867