En million har hørt Lerche

Nesten 1,2 millioner amerikanere har sett filmen «Dan in real life» på kino. Bak soundtracket står Sondre Lerche fra Bergen.

 • Ann-magritt Arnli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Den amerikanske kinotoppen viser at Disney-dramaet «Dan in real life», med blant annet Juliette Binoche i hovedrollen, har håvet inn totalt 12,1 millioner dollar. Med en kinobillettpris på gjennomsnittlig 10 dollar per hode, vil det si at nærmere 1,2 millioner mennesker har sett filmen på amerikanske kinoer, og dermed også fått nyte Bergens-gutten Sondre Lerches musikk til bildene.

Kun slått av sagmorderen

«Dan in real life» ligger nå på andreplass på den amerikanske kinotoppens topp 10-liste, kun slått av grøsseren «Saw IV», som naturlig nok har dratt flest mennesker til kinomørket i USA midt i Halloween-tida. Cirka 3,2 millioner har til nå søkt frysninger på ryggen servert av den sadistiske seriemorderen Jigsaw.

Sondre Lerche ble i forkant av innspillingen av «Dan in real life» headhuntet av regissøren til å produsere låtmaterialet til filmen. Lerche var med på store deler av filminnspillingen selv, og jobbet tett med både skuespillere og filmteam gjennom hele prosessen. Og ifølge Lerche selv er soundtracket til filmen et knippe låter som kommer rett fra hjertet.

Premiere-suksess for norsk action

17 år gamle Mikkels kamp for å få aksept i snowboardmiljøet på Voss danket denne helgen ut mesterkokk-rotta Remy i norske kinosaler.

Det nye norske actiondramaet «Switch», som hadde premiere fredag, trakk i alt 47.360 nordmenn opp av godstolen og inn i kinomørket i løpet av helgen.

Filmen handler om 17 år gamle Mikkel (Sebastian Stigar), som må flytte til Voss når moren får ny jobb. Her blir han raskt «den nye gutten i klassen». For å bli akseptert er det viktig å holde seg inne med de rette menneskene, og da spesielt i den prestisjefylte snowboardmiljøet på stedet. Etter å ha blitt mobbet og plaget en stund av skolens snowboardmester Gaute, får Mikkel blod på tann. Han bestemmer seg for å bli best på brett, og vinne den store snowboardkonkurransen «Big Jump» i Hemsedal.

I filmen møter man også skuespillere som Ida Elise Broch, Espen Klouman Høiner, Peter Stormare og Hilde Lyrån.

Norsk snowboardaction presset dermed den franske gourmetkokk-rotta Remy i animasjonsfilmen «Rottatouille» ned fra plass nummer en på kinotoppen. Men likevel var det tydelig at helgen stod i familiefilmens tegn, med «Shrek den tredje» som tredje mest besøkte film etter ni uker blant de 20 mest sette filmene på norske kinoer.

**Kinohelgen i Norge:

26.10 – 28.10, 2007**

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
 1. «Switch»: 47.360 besøkende
 2. «Rottatouille»: 26.121 besøkende
 3. «Shrek den Tredje»: 5.516 besøkende

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Kilde: Filmweb

Publisert
 1. Film

Les videre

 1. Sondre får skryt
  Amerikanske anmeldere har mye godt å si om Sondre Lerches filmmusikk til «Dan In Real Life».

  Les hele artikkelen

 2. Sondre goes Hollywood

 3. Vil du lage Lerches musikkvideo?

BT anbefaler

– Han er forberedt på lang straff

De to 20-åringene bodde sammen på Eidsvåg i Bergen.

LES SAKEN