Allsang med Satyricon

Solid, gjennomført og svært publikumsvennlig

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Norsk blackmetal? En gjeng humørløse og innadvendte satanister med langt hår og mørke klær tror du kanskje. Glem det. Muligens kunne karakteristikken hatt noe for seg for 10-15 år siden, men sjangeren er blitt voksen. Og publikumsvennlig. Riktignok er det vanskelig å få øye på rosa angoragensere i Hulen, men Satyricons konsert torsdag kveld kan til tider minne om en blanding av «Syng med oss» og tribunestemningen på en fotballkamp.

For både musikkverdenen og Satyricon har forandret seg. Det som var ekstremt midt på 90-tallet, er i dag atskillig mer lettfordøyelig for menigmann. Satyricons musikk er kanskje ikke blitt helt mainstream, men appellerer til et helt annet publikum enn før. Så går da også det ferske albumet «Age Of Nero» rett inn på 5. plass på VG-lista. Men selv om det var utsolgt på Hulen, er det ennå en stund igjen før Sigurd Wongraven kan konkurrere med Vamps seks fullsatte konserter i Logen denne uken.

Det begynner relativt tradisjonelt med «With Ravenous Hunger» fra Spellemannsprisvinnende Volcano fra 2002. Musikerne kjører god, gammeldags hårpropell og det låter tett og bra. Deretter følger en lett blanding av nytt og gammelt. Nok ferskt stoff til at Satyricon får presentert den siste platen, men samtidig godt oppspedd med materiale som tilfredsstiller eldre fans.

— Syng med oss, roper Satyr. «Die By My Hand» Og publikum er med. Rekker hendene i været, og oppfører seg som på en god fotballkamp. Så er det da også lenge siden jeg har sett slikt åpenlyst publikumsfrieri på en black metal-konsert.

Strengt tatt består Satyricon bare av to medlemmer - vokalist og frontfigur Sigurd «Satyr» Wongraven og trommisen Frost. På scenen er de imidlertid seks. To gitarister, bass, trommer og tangenter. I tillegg tar også Satyr frem gitaren på noen av låtene midtveis. Men selv med tre gitarister er det ganske fritt for gitarsoli. Det låter mer som en kompakt og symfonisk vegg av lyd. Det eneste en kan ha å innvende denne kvelden må være at Hulens scene og lokaliteter kanskje er i minste laget til å yte det monumentale uttrykket full rettferdighet.

Avslutningen blir en eneste lang sjarmøretappe med hitlåtene (alt er relativt) «K.I.N.G» og «Fuel For The Hatred». Før Satyricon avslutter med tittelmelodien fra det forrige albumet «Now, Diabolical». Inkludert allsang og stor stemning.

EINAR ENGELSTAD

Er du enig med vår anmelder? Si din mening her:

Publisert
  1. Konsert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her bør du stoppe på E16

BT-anmelderen har testet mat langs hovedveien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her forstår Amber (26) at det går galt

  2. Slik ser Eggums Porsche ut etter krasj: – Rekker likevel min utsolgte konsert

  3. – Jeg turte knapt å ta telefonen

  4. Milliardærens splitter nye flyselskap er klart for takeoff. Men selv blir han nervøs av å fly.

  5. Dette er den perfekte sommer­desserten

  6. Medier: Svensk politi etterforsker storsvindel med koronatester