Quart fikk ikke støtte

Quartfestivalen søkte Norsk Kulturråd om fem millioner kroner i festivalstøtte, men fikk avslag. En oppgitt festivalsjef Arild Buli kaller summen «symbolsk».

Publisert Publisert
  • Torgeir Eikeland
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

– Det er klart denne summen må kunne kalles symbolsk sett i lys av at vi har et totalbudsjett på 100 millioner kroner, sier festivalsjef Arild Buli i Quartfestivalen.

Han er frustrert etter at Norsk Kulturråd belønnet Quartfestivalens friske femmillionerssøknad med kroner null og formuleringen: «Avslag, prioriteres ikke innenfor den aktuelle budsjettrammen». Arild Buli føler ikke søknaden har blitt tatt på alvor.

Seks år I desember ble det delt ut 30 millioner kroner innenfor festivalstøtteordningen til Norsk Kulturråd. Quartfestivalen har vært ute av ordningen siden 2003 som var det siste året den fikk støtte. Da vurderte kulturrådet å kreve tilbake de 850.000 festivalen hadde fått i støtte det året, etter at media samme sommer hadde avdekket en del økonomiske uregelmessigheter. Det hele endte med at investorene Arild Buli og Trygve Eftestøl måtte trekke seg fra festivalen. Det følgende året fikk Quart avslag på sin søknad om støtte.

Nå, fem år senere, er Arild Buli tilbake som Quart-eier og er irritert fordi søknaden blir avslått.

– Vi er jo Norges største festival, selv om det ikke ble arrangert noen Quart i fjor. Dette er et unikt konsept med både Beach Quart, Club Quart og Live Quart. Det er meningsløst at man skal måtte holde på i tre år før man kommer i betraktning. Det er i starten man trenger støtte. Jeg mener de burde forandre på forutsetningene for å få støtte, slik at man kan få den utbetalt etter at festivalen er arrangert, sier Buli.

— Vanskelig terreng Seksjonssjef Sjur Færøvik i kulturrådet sier dette:

– De har ikke nådd opp i den prioriteringen som er gjort. Det er sammensatte grunner til det, men det ble for eksempel ikke arrangert noen Quartfestival i fjor.

– Har størrelsen på beløpet noe å si?

– Det er en annen side av saken. Det er et vanskelig terreng dette her, sier Færøvik.

– De må da forstå at vi ikke søkte penger til fjorårets festival, er Arild Bulis reaksjon. Han mener staten generelt bør øke festivalstøtten kraftig ut over potten på 30 millioner kroner, blant annet fordi musikkfestivalene fører til økte statlige inntekter på for eksempel moms.

– Vi er veldig klar over at vi må få på plass flere headlinere i løpet av de kommende to månedene, sier Buli. Til sammenligning har ikke Skandinavias største festival, nemlig Roskilde, ett eneste hovednavn på plass.

Festivalsjef Arild Buli fikk ingenting i støtte fra Norsk kulturråd. Foto: fvn.no

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Barn frakta til Haukeland med luft­ambulanse etter å ha havna i sjøen

  2. DN: Flere smittet etter fest i hjemmet til smittevern­overlege

  3. Her pipler klimagass opp fra norsk sokkel

  4. Reagerer på lade­kaos etter norgesferie. Elbil­foreningen mener Tesla har svaret.

  5. – Han skaper veldig stor trivsel

  6. Slik ser E16 ut etter vogntogets tur

  1. Musikk
  2. Konsert