Neddempet jazzmesse

Sympatisk crossoververk som fungerer

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter

Det er ikke noe nytt at jazzmusikere lager kirkemusikk. Imidlertid er det ved slike sjangerblandinger en fare for at komposisjonene blir en lapskaus av ulike musikalske retninger. Duke Ellingtons «Sacred Concertos» hører til de virkelig vellykkede, mens andre forsøk fort går i glemmeboken.

Jan Gunnar Hoff har lykkes godt med sitt konsept «Meditatus» for jazzgruppe og kor. Komponisten våger å benytte neddempede virkemidler og skaper med godt musikalsk håndverk en særegen stemning. Messeformen blir ikke en begrensning, men føles i stedet å være en mulighet for at band og kor smelter sammen til en gripende helhet. De ulike satsene i messen følger et etablert mønster med Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Jan Gunnar Hoff skaper en definitiv forbindelse mellom en tusen år gammel latinsk tekst og et moderne uttrykk. Bodø Domkor synger med velpleid klang og personlig formidling. Koret blir ikke bare staffasje, men gis en stemme av noe menneskelig og fundamentalt.

Denne platen handler om akkurat det. Å gi rom for det vokale, men innrammet av dyktige jazzmusikere i en stillferdig og vakker komposisjon. Anbefales.

ESPEN SELVIK

Publisert