Katten på haugen

Et heseblesende engelsk eventyr for de litt mindre.

Publisert Publisert
4 av 6 hjerter

La det være klart med én gang: Pusur er kanskje verdens mest populære katt i tegneserieform. Etter å ha hatet mandager og elsket lasagne siden tidenes morgen, har han kattemalt seg inn i hjertet til millioner av tenåringer (både mental og fysisk alder teller her).

Denne filmen er ikke for dem.

«Pusur 2» er nemlig beregnet på den yngre garde; de som krever action, snakkende dyr, fart og moro. Og som ikke er så bekymret for at både historien og skuespillerne er underordnet det vesentlige i filmen. Og om du lurte: Det vesentlige er stor, hårete og oransje.

Det er nemlig Pusur som er stjernen her. Katten er det eneste dataanimerte dyret i filmen, men han spiller godt sammen med de andre dyrene. Det er nok snakkende gårdsdyr her til å lage «Heldiggrisen Babe» på nytt i en mer lasagne-orientert versjon, men som alt når det gjelder Pusur er overfloden en del av moroa.

I denne frittstående oppfølgeren har Pusurs eier Jon dratt til England for å fri til kjæresten, selvfølgelig med Pusur og hunden Jølle på slep. Vel fremme går det ikke lang tid før vår oransje antihelt blir forvekslet med den adelige katten Prince, som i en pelskledd versjon av «Prinsen og Fattiggutten». Prince har nettopp arvet et gods med tilhørende tjenere, og pådrar seg dermed vreden til fjerne slektninger som gjerne skulle sett at arvegods var forbeholdt tobeinte.

Norske publikummere går glipp av den evig lakoniske Bill Murray, som gir stemme til Pusur i originalen. Men Dennis Storhøi har en god blanding av slapphet og matnyttig energi, og klarer å gi liv til den norske versjonen av katten.

Et av filmens andre høydepunkt er dyrene på slottet: En bulldogg, en mår, en papegøye og en flokk ender som alle har fått helt ulike og svært festlige dialekter. Det samme gjelder i mindre grad for Janne Formoe, som med sin sørlandske solskinnsstemme matcher den evig smilende Jennifer Love Hewitt.

Når vi først er inne på det: Kjærlighetshistorien mellom Jon og kjæresten renner fullstendig ut i kattesanden. Både Breckin Meyer og Jennifer Love Hewitt er fullstendig bortkastede i disse rollene. Men heldigvis går filmen så rask i svingene at man aldri kjeder seg, selv når Jon fomler til frieriet gang etter gang.

«Pusur 2» er en barnefilm som ikke gir foreldrene x antall popkulturelle referanser. (Filmen inneholder bare et par, og nikkene til «Nattsvermeren» og Brødrene Marx sin «Duck Soup» går nok over hodet på de små.)

Filmen tråkker ikke med lette poter, og vil nok treffe målgruppen sin godt. Så får heller foreldrene trøste seg med at den bare varer litt i overkant av en time.

ANMELDT AV WALTER N. WEHUS

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. BT beklager – trekker matanmeldelse

  2. – Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

  3. – De som får korona, mister ofte luktesansen. Det jeg opplevde, var noe annet.

  4. Tesla-eieren nekter skyld. – Fortsatt et åpent spørsmål hvem som var sjåfør.

  5. Truer med å avlyse fadderuken hvis ikke studentene skjerper seg

  6. «Takk Libero, for dei forbaska tigerbleiene»

  1. Film