16-åring fikk Kygo-stipend

Andreas Solberg Jensen fra Bergen fikk 20.000 kroner og en drømmetur til London av Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo.

Publisert:

STIPEND: - Dette er jo bare fantastisk. Jeg drømmer om å kunne leve av musikk, sier Andreas Solberg Jensen fra Bergen Foto: Eirik Brekke

— Dette er jo bare fantastisk. Jeg drømmer om å kunne leve av musikk. En fantastisk motivasjon, sier Andreas Solberg Jensen BT etter at han fikk KYGO-stipendet på Scandic Ørnen i går - hotellet som for anledningen er døpt om til Kygo Hotell.

Vil motivere

Kygo var selv elev på Bergen kulturskole i ti år. Der lærte han pianofaget. Og utviklet ferdighetene som skiller ham lit ut fra mange andre artister innenfor sjangeren elektronisk dansbar musikk. Nå vil ha gi noe tilbake.

Les også:

Les også

Kygo vil gi deg en drømmetur til London

— Jeg vil stimulere unge musikere i Bergen gjennom dette stipendet. Jeg hørte musikken til Andreas og føler at han er veldig på riktig vei. Han er der jeg var for tre år siden. Så jeg håper dette kan være en pakke til ekstra motivasjon, sier Kygo.

Hva Jensen fikk? 20.000 kroner i kontanter og en drømmetur til London for ham og foreldrene. Der blir de tatt imot av representanter for et av verdens største underholdningsselskaper - Sony, som også Kygo er signert til.

Gjest på storkonsert

— Du skal besøke hovedkvarteret til Sony. Og du får en spesialomvisning i Abbey Road Studios. Og får vi kontrakten i boks, vil du også bli spesiell gjest på Kygos konsert på The Roundhouse i London i september, sier Kygos stefar, Jan Bjordal.

Prisvinneren går på Amalie Skrams videregående skole og spiller trommer, men lydfilene han har lagt ut på Soundcloud, er innenfor elektronika-sjangeren.

Les også:

Les også

Lar ikke suksessen gå til hodet

— Jeg spiller en litt annen sjanger en Kygo. Håpet nå er jo at veldig mange flere vil høre på musikken min. Dette er en perfekt drahjelp, sier Jensen.

Kygo hadde flere gaver på lur - for Bergen kulturskole fikk også en sjekk, på 100.000 kroner som de skal kunne bruke på å utvikle talenter. Rektor Mardon Aavitsland var på plass for å motta pengene.

Publisert: