Dj Erot er død

Tore Kroknes (23), alias dj Erot, døde natt til langfredag. Klubbmiljøet i Bergen har mistet en viktig pådriver.

Publisert Publisert

SILJE GRIPSRUD silje.gripsrud@bt.no

Det siste året har Tore Kroknes vært alvorlig syk på grunn av en medfødt hjertefeil. Natt til langfredag måtte han gi tapt.

Den unge bergenseren var en svært viktig del av byens klubbmiljø, og hadde også rukket å bli et kjent navn for houseinteresserte i England, Frankrike, Japan og USA.

Kroknes begynte å lage låter på en gammel Amiga allerede i 13-årsalderen. Siden 1995 har han spilt jevnlig på byens utesteder. Det siste prosjektet var klubbsuksessen «Kennel» med Bjørn Torske på Agora. Tore Kroknes var også en viktig pådriver for de elleville festene på Kvarteret sammen med blant andre Torske og Mikal Telle.

— Det var mye takket være Tore at vi startet opp Tellé records. Han var alltid optimistisk og hjalp de andre i miljøet både med musikk og coverdesign, forteller Telle.

Kroknes har flere utgivelser bak seg, og samarbeidet med kjæresten Anne Lilia Berge Strand vakte stor oppmerksomhet også i utlandet.

— Selv var han perfeksjonist og aldri helt fornøyd med det han lagde, men Tore ble nesten geniforklart i utenlandsk musikkpresse, påpeker Telle.

Det siste året har DJ Erot fått mange tilbud fra internasjonale klubbscener.

— Vi ventet hele tiden på at Tore skulle bli frisk nok til å spille igjen. Det er forferdelig trist at han ikke fikk tatt ordentlig del i det han var med på å skape.

ILDSJEL: Tore Kroknes var en viktig ressursperson i byens klubbmiljø. Fredag døde han bare 23 år gammel. (Foto: Jon Petter Evensen, Aftenposten)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Omkom etter frontkollisjon med lastebil på E39

  2. Byrådet vurderer å åpne flere teststasjoner i Bergen

  3. Som turist frå Austlandet forventar eg betre enn dette

  4. Fra lørdag må utestedene stenge kranen ved midnatt: – Det gjør det umulig å drive bedrift

  5. Brann-spiller i karantene etter kontakt med koronasmittet

  6. Gjenåpningen av Norge settes på vent: – Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet