Eks-blogger fylte biblioteket

Kjendisforfatter og eks-blogger Linnéa Myhre (23) sørget for at ungdommene strømmet til Bergen offentlige bibliotek torsdag kveld.

POPULÆR FORFATTER OG KJENDISBLOGGER: Linnéa Myhre møtte bergenspoet Erlend O. Nødtvedt til forfattersamtale på Bergen Offentlige bibliotek torsdag kveld. Minst 250 unge fans og lesere møtte opp for å høre hva Myhre hadde å si om debutromanen sin, «Evig Søndag», livet med spiseforstyrrelser og forskjellen på å være blogger og forfatter. Foto: Yngvild Gotaas Torvik

  • Yngvild Gotaas Torvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg er kjempeglad, men sykt nervøs. Jeg har nesten lyst til å gråte fordi jeg er så «starstruck».

Tuva Kjærstein er opprømt. 23-åringen har fulgt bloggen til kjendisblogger og forfatter Linnéa Myhre i flere år, og skal nå endelig møte idolet sitt på biblioteket.

Stappfullt

Torsdag kveld troppet over 250 ungdommer opp da Myhre møtte bergenspoeten Erlend O. Nødtvedt i forfattersamtale. Myhre snakket om den selvbiografiske romanen sin, «Evig Søndag». Hun var lenge kjent som Norges «sinnablogger» på bloggen linniiie.com, men bestemte seg for å slutte å blogge i 2012 og bli forfatter istedenfor. Romanen kom ut for over et og et halvt år siden, men fansen strømmet til biblioteket torsdag kveld, selv om boken ikke lenger er fersk.

MØTTE IDOLET: Tuva Kjærstein har lest bloggen til Linnéa Myhre i flere år, og kastet seg over boken hennes da den kom. - Jeg er helt «starstruck», jeg har lyst til å gråte, sa Kjærstein like før hun møtte idolet sitt på Bergen Offentlige Bibliotek. Foto: Yngvild Gotaas Torvik

Spiseforstyrrelser og depresjon

I boken skildrer Myhre livet med spiseforstyrrelser og depresjon. Hun fikk i 2012 Rådet for psykisk helses «Tabu-pris» i 2012 for sin åpenhet om psykiske lidelser. Det er er denne åpenheten «Linnéa-fan» Tuva beundrer hos Myhre.

— Hun tør å være åpen om så såre ting. Det er en utrolig styrke som jeg ønsker meg, sier Kjærstein med stjerner i øynene. Hun har stilt seg i en lang kø med andre ungdommer fra alt mellom 10 og 25 år. Målet er å ta bilde med forfatteren og kanskje utveksle noen ord.

- Ny arena for unge

Bibliotekssjef Leikny Indergaard var overveldet, men ikke overrasket, over at så mange ungdommer møtte opp på et biblioteksarrangement.

— Vi vet at Myhre er veldig populær hos de yngre leserne, og vi hadde regnert med at i alle fall 200 personer ville komme. Men her er kapasiteten sprengt, og salen som normalt rommer 250 mennesker, er fylt til randen, sier Indregaard.

Arrangementet er i regi av Bergen offentlige bibliotek, og det første som arrangeres i ungdomsavdelingen «UROM». Bergen Arkitekt Skole (BAS) samarbeider i disse dager med biblioteket med å utforme en ny arena for yngre lesere i bygget. Forfattersamtalen med Myhre og Nødtvedt var kick-off for bibliotekets nye ungdomsrom.

— Det er kult at så mange kom hit i kveld, mens arkitektstudentene ved BAS fremdeles jobber med rommet. Det er viktig for oss å nå de unge leserne og at de blir klar over hvor mye som skjer på biblioteket som er rettet mot nettopp dem, sier debattarrangør og prosjektleder for Bergen Leser, Charlotte Myrbråten.

LANG KØ: Ungdommer fra alt mellom 10 til 25 år stilte seg i kø for å møte idolet sitt Linnéa Myhre. Noen ville ha Myhres roman signert, andre ville ha et bilde med kjendisforfatteren Foto: Yngvild Gotaas Torvik

Publisert
  1. Litteratur
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun er gift, har to små barn og god jobb. – Mitt problem er at jeg blir for sint på barna.

Kvinnen i 30-årene er akademiker med en ansvarsfull stilling. Hun er gift og mor til to små barn. Og: Hun har et alvorlig problem hun ikke snakker høyt om.

Mest lest akkurat nå

  1. – Si til barna mine at jeg elsker dem, skal kvinne ha sagt før hun døde

  2. Politiet etterlyser vitner til ulykke

  3. Ferge på Mannheller-Fodnes legges til kai for desinfisering

  4. Telenorbygget solgt

  5. Vitner: Kvinne fikk halsen skåret over inne i kirken

  6. Her er åtte ting du må vite om de nye korona­reglene før du går på konsert eller teater