Her er diktatornytt

Rett etter at Johan Golden ble lansert som Knut Nærums arvtaker i "Nytt på nytt", står han frem som diktator. - Bergenske komikere bør få utreiseforbud og boplikt, proklamerer han.

— Gratulerer med jobb i "Nytt på nytt". Hvordan blir det å hoppe etter Knut Nærum?

— Det finnes bare én Knut Nærum, han er et unikum i sin sjanger og en ekstraordinær fyr. Ikke har jeg hår og ikke bruker jeg briller, så jeg får kjøre min greie. Jeg synes selv det er trist at han skal slutte, er jo vant med å se på ham på fredager. Men har forståelse for at han må få takke av etter 33 sesonger. Mine 17 sesonger i "Golden Goal" blekner jo i forhold, sier Johan Golden.

For fristende

- Kommer du til å savne å jobbe med sportsblemmer i "Golden goal" på TV 2?

— Ja! Det er et program jeg har laget selv og har holdt på med i over 8 år. Jeg jobber sammen med gode venner, og har tenkt at det er en av de aller kuleste jobbene jeg kommer til å ha i min karriere, så det er ikke med lett hjerte jeg forlater den gjengen. Det er ikke mange program som kunne dratt meg bort, men å jobbe med dagsaktuelle tema i "Nytt på nytt" ble for fristende. Jeg måtte si ja.

- Noen mener også at Nærums sorti er begynnelsen på slutten for "Nytt på nytt"?

— Håper jo ikke det! Det er et av de mest populære programmene på NRK og det skal litt til å få samme suksess. Regner med at jeg kommer til å få føle på nettrollene. Akkurat nå er de vel altfor opptatt med å skjelle ut flyktninger uten redningsvest i Middelhavet, men de kryper nok frem når jeg begynner i programmet til høsten.

Løsning for Bergen

— Lørdag kommer du til Rick's med "Diktator". Det er din første soloforestilling, hvordan er det?

— Veldig gøy og enormt mye jobb. Forestillingen handler om et opplyst enevelde. Hvis jeg får lede dette landet, vil alt gå så meget bedre. Diktatur har et litt ufortjent rykte grunnet noen skakk gale mennesker som har overdrevet. Men en fyr som ikke behøver bry seg om gjenvalg, får ting gjort.

- I Bergen tar politiske beslutninger ofte lang tid. Hadde vi trengt en diktator?

— Jeg kan ikke komme på et sted som trenger det mer enn Bergen! Hvis jeg hadde vært diktator i Bergen skulle jeg hatt talebudsjett på rundt ti kroner.

Ville gjort noe med Bybanen

- Hva ville du ellers gjort?

— Jeg ville gjort noe med Bybanen. Og så er det jo åpenbart at dere trenger noen som kan styre fotballklubben. Det finnes en løsning, og det er meg. Jeg vet at bergensere er skeptisk til folk som kommer utenfra, det er jeg også. Men jeg har vært mye i Bergen og kjenner en haug bergensere.

— Ja, det er jo mange bergenske komikere i Oslo nå.

— En av tingene jeg har vurdert, er å innføre utreiseforbud for talent fra Bergen. Og dessuten skipe hjem bergensere som driver med næring og underholdning i Oslo. Vi burde i hvert fall innføre 50 prosent bostedplikt i Bergen. Folk hadde satt pris på det, sier Johan Golden, for ordens skyld - her i rollen som diktator.