Bergensk boyband inntar Festplassen

De ga ut sin første singel for litt over ett år siden. Nå har de kofferter full av gaver fra fansen etter konsert. I kveld spiller The Main Level i Bergen.

Publisert Publisert
  • Guro H. Bergesen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Laurent Kelmendi, Sander Helmers-Olsen og Alexander Instøy kommer ut av et lite studio på Møhlenpris. Tilsynelatende normale menn i 20-årene. Utseendet avslører i alle fall ikke at de tre vestlendingene nylig så seg nødt til å leie et lager for å få plass til all fanmailen.

Blir gjenkjent på gaten

KLARE FOR VG-LISTA: Sander Helmers-Olsen (19), Laurent Kelmendi (21) og Alexander Instøy (21) har spilt for rundt 70.000 publikummere i Oslo, i kveld skal det bergenske boybandet spille for bergenserne på Festplassen mellom klokken 18 og 20. Foto: Tor Høvik

I sommermånedene har de tre, som sammen utgjør boybandet The Main Level, turnert med VG-lista topp 20. Så langt har de vært i Stavanger og på Rådhusplassen i Oslo.— Det var helt vilt, og ganske spesielt, forteller Helmers-Olsen.

Den dagen de spilte på Rådhusplassen var tilfeldigvis også bursdagen til Instøy.

— Vi måtte kjøpe en ny koffert for å få plass til alle gavene han fikk fra folk. Han fikk en boks med flere kilo snop som en gjeng hadde gått sammen og spleiset på, forteller Kelmendi.

— Ja, det virker nesten som fansen prøver å fete oss opp, sier Helmers-Olsen og ler.

Bandet har fans over hele Norge, og etter hvert også i utlandet. Nå har de begynt å bli gjenkjent på gaten.

— Folk kjenner oss igjen over alt. Vi var i sentrum for noen dager siden, da ville folk ta bilder og ha autografer. De stiller også opp på Flesland, rundt femti personer, for å være der når vi lander, forteller Kelmendi.

Bergensk unikum

Fansen på konsertene er litt yngre enn de tre 20-åringene. Bandet regner med at de stort sett har fans mellom 12 og 17 år.

— Jeg vet ikke om vi kan telle med mødrene? spør Kelmendi og gliser.

De to andre mener at det må man jo kunne. Og Instøy analyserer konsertene:

— Ungene skriker og mødrene danser.

På VG-lista i Oslo hadde det møtt opp rundt 70.000 mennesker, i Bergen er det ikke ventet på langt nær så mange. Men det er likevel spesielt å spille i hjembyen.

— Vi er veldig spent. Tidligere har vi vært og sett på VG-lista selv, sier Helmers-Olsen.

— Og så er det spesielt på hjemmebane, når familie og venner dukker opp. Å få stå på scenen selv er en drøm som kommer i oppfyllelse, sier Kelmendi.

- Kommet for å bli

Vennegjengen på tre vet godt at de tråkker i fotsporene til fordums boyband som Backstreet Boys, Take That og norske A1, som alle sakte men sikkert forsvant etter suksesskarrierer. I dag heter tenåringsidolene Isaac Elliot eller One Direction - eller The Main Level. Denne gang mener boybandet at sjangeren er kommet for å bli.

— Det finnes jo ingen norske boyband lenger, sier Instøy.

— Men vi prøver å ikke sette oss selv i bås. Vi vil bare lage god musikk som folk kan like, uavhengig om det er snakk om noen boyband-bølge eller ikke, forklarer Helmers-Olsen.

Rekker ikke reflektere

Det å plutselig bli boyband-stjerner er ganske surrealistisk, ifølge de tre vennene. Fyllingsdølene Kelmendi og Helmers-Olsen har kjent hverandre i flere år, og pleide å synge sammen. Da de etter hvert fikk høre om Instøy, som kommer fra Tysnes, slo de tre seg sammen og ble til bandet The Main Level.

— Det har gått veldig fort. Vi går fra å være i studio og spille inn debutalbumet vårt, til å treffe fans, til holde konsert for tusenvis av folk. Vi koser oss veldig, men rekker ikke å tenke så mye over det underveis, sier Kelmendi.

Etter en hektisk sommer med konserter og intervjuer skal de slippe debutalbumet. Det skulle vært ferdig innspilt 1. juni. Men nå, godt over en måned senere, har de fremdeles litt igjen. Etter planen skal det være i butikkene i september. Hva som skjer etter det er heller uklart.

— Nå tenker vi at det ikke finnes noen grenser for hva vi skal gjøre. Det er ingen hemmelighet at vi satser utenlands. Nå håper vi at ting skjer rimelig fort, sier en hemmelighetsfull Helmers-Olsen.

Se eksklusiv video av bandet som synger hiten «My Girl» øverst i saken!

Publisert
BT anbefaler

Dette meiner Forsvaret gjekk gale då KNM «Helge Ingstad» havarerte

Det svikta i ei rekke ledd då milliardfregatten gjekk ned, mellom anna var mannskapet for uerfarne, konkluderer…

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet

  2. BT beklager – trekker matanmeldelse

  3. – Me heldt avstand når andre kunne sjå oss

  4. UiB-student koronasmittet – faddergruppe i karantene

  5. Etter 93 år kan det være over for Holbergstuen

  6. Person har gått seg fast ved Skomakerdiket