Nå har Playboy-russen fått helt ny russelåt

– Vi har sett oss lei av sexistiske russesanger som representerer fryktelige holdninger som spres til barn og unge, sier rapgruppen som står bak låten.

VIL HA SNILLE LÅTER: Bandet «Store Gutter» har laget snill russelåt til bergensrussen på Playboy 2017. Skjermdump

«Vi rydder opp etter festen er over, resirkulerer og panter og sover» og «vil du ha skyss eller kanskje litt mer, med playboy er alltid beskyttelse med».

Slik går to av verselinjene i den nye låten til Playboy 2017. Det er gruppen «Store Gutter» som består av Ole Christian Buri og Trond Thorsen som står bak tekst og musikk.

Låten har bergensrussen på «Playboy 2017» fått helt gratis.

Etter at det tidligere ble kjent at russebussen hadde bestilt en russelåt fra låtprodusentene Solguden og Mannen som inneholdt setninger som «er du 13, så gå ned, når du suger, så gå ned», har det stormet rundt bergensrussen.

Les også

Medelever og rektor reagerer på russelåt: – Når de omtaler trettenåringer har det gått for langt.

Russelåt om trafikksikkerhet

Det tok ikke lang tid før gjengen på bussen, som består av russ fra Amalie Skram videregående skole, Nordahl Grieg videregående skole, Fana gymnas og Stend videregående skule, tok avstand fra sangen, også etter at tallet 13 var endret til 17, og tekstlinjen «er du skvetten, legg deg ned og ikke skrik» ble endret til «er du deilig så skal du få smake pikk».

Den nye låten, derimot, skal ifølge «Store Gutter» oppfordre til gode holdninger i russetiden.

Les også

Russelåten: – Vi angrer

De forteller at den inkluderer temaer som frivillig arbeid, festing med måte, trafikksikkerhet, å ta et nei for et nei og å ha en balansert russetid med fokus på å stå på eksamen.

Russebussen «Playboy 2017» sier i en felles uttalelse til BT at de tar imot sangen til «Store Gutter», og at de synes den er morsom.

Les også

Vil lære russelåtskriverne om seksuelle overgrep

Starter russedugnad

– Er låten til Playboy-russen seriøst ment?

– Ja. Tekstene våre har ofte en litt satirisk tone, men det er seriøst ment, sier Thorsen.

– Det er mulig å si seriøse ting på en humoristisk måte, tilføyer Buri.

Her er noen flere linjer fra den nye låten:

  • «Åj har du sett? tjommi strøk på matten
    for tjommi han var ute og festet hele natten».
  • «Forberedt og uthvilt på skolen neste dagen,
    for ingen her på bussen skal stryke på eksamen»
  • «Russebussen vår den er jææla fet,
    ruller rundt i Bergen og sprer kjærlighet.»
Les også

Debatt: En råtten russekultur

Vil snu den negative trenden

Nå har Buri og Thorsen i «Store Gutter» satt i gang et prosjekt for å få flere artister til å lage det de kaller «positive russesanger» til russen. De forteller at de har fått flere henvendelser om å lage russesang, og at de oppfordrer andre artister til å bli med på å lage positive russesanger, slik at de sammen kan snu den negative trenden. Prosjektet er pro bono, forteller de.

– Russen sier ja mye og er nok villig til å være litt kontroversielle for å markere seg. Det som er trist er tilbyderne og bransjen rundt, sier Thorsen.

  • Hva synes du om låten? Si din mening i kommentarfeltet.