Sigrid tar Texas med storm

Sigrid spiller lukkede konserter for de største selskapene i USA. I Austin, Texas er det to-tre opptredener hver dag. – Det har gått i ett siden Bylarm, sier hun

SLAPPER AV: Sigrid gjør flere konserter i Texas denne uken, men forsøker å roe ned mellom slagene.
  • Frank Johnsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Vi møter 20-åringen før en konsert for musikkvideo-giganten Vevo på verdens største bransjefestival, South By Southwest i Austin, Texas. Da har hun nettopp gjort en lukket jobb for Apple, som hadde plukket Sigrid ut som «ukens globale artist».

Onsdag plasserte også det svært anerkjente musikkmagasinet Rolling Stone Sigrid øverst på sin liste over «nye artister du må bli kjent med» i mars.

Etter Bylarm har hun ikke hatt fri ett sekund.

– Jeg dro rett fra Oslo til New York. Heldigvis fikk jeg bandet mitt med. Vi har spilt konserter, både lukkede og åpne. Viktige promo-oppgaver. Jeg var også i Los Angeles nå før Austin. Vi har spilt for samarbeidspartnere, bloggere og andre. Folk som kan hjelpe meg fremover.

– Det er ikke alle forunt å få med bandet sitt til USA?

– Jeg vet. Det koster mye penger. Men bandet bringer noe eget til musikken. Dette er også bestevennene mine. Det hadde ikke vært det samme uten dem, sier Sigrid.

Les også

Sigrid har laget en perfekt hit for 2017

Hun har egentlig kun én låt ute på markedet, «Don’t Kill My Vibe». Den har likevel åpnet mange dører.

– Jeg har fått veldig god respons på de nye låtene. Jeg er faktisk litt stolt over meg selv. Men jeg er jo helt i startgropen ennå. Det er jo egentlig sykt det som skjer.

LYDSJEKK: Sigrid varmer opp før en av konsertene i Austin.

– Er du forberedt på all viraken?

– Ikke helt. Noe har vært del av planen. Noe har bare vært «what?». Det har bare ballet på seg. Det er såpass overveldende at jeg ikke helt vet hvilket øyeblikk jeg skal velge.

– Hvordan er det å gjøre tre konserter på én dag, som du skal gjøre her på South By Southwest?

– Det er hektisk. Men jeg har lært at det er sykkel-taxi som er tingen. Da får jeg også litt frisk luft. Jeg drikker mye vann og tar skikkelige «power naps». Jeg kan ikke huske sist jeg festet. Jeg er blitt dørgende kjedelig, sier hun smilende.

Hun skal tilbake til Bergen lørdag. Da blir det fem dager fri før en ny promotur til London venter.

– Deretter skal jeg til Ålesund i to uker for å trekke visdomstenner. Det var mamma som foreslo at jeg skulle gjøre det hjemme. Jeg har jo knapt tid til å besøke familien. Livet er blitt crazy bananas.

– Du gjør konserter for Vevo, Spotify, Apple her i Austin. Hvordan er det?

– Det er faktisk folk og selskaper jeg har hatt flere møter med. Det er som å stifte et forhold. Akkurat sånne ting tror jeg er mer vanlig i USA. Jeg synes det er gøy å se folk i mengden jeg har truffet før, sier Sigrid.

Hun har avtale med Island Records i USA. Planen er å komme med album i løpet av året.

– Jeg har sikkert gjort ferdig 50 demoer siden mars i fjor. Så det kommer snart nye låter. Jeg føler også det er riktig med et album. Det er noe jeg har vokst opp med hjemme. Jeg må nok innrømme at det er låten som er viktigst. Det er derfor jeg er popartist. Album kan fort bli noe konseptuelt. Men jeg elsker platene til Kings Of Convenience. Det er dem jeg lager mat til, sier Sigrid.

Les også

Landets nye popstjerne heter Sigrid og bor i Bergen

Timeplanen er fullpakket frem til oktober. I sommer blir det mange festivaler, i inn- og utland.

– Du går litt i fotsporene til Aurora, som har samme management som deg i Bergen. Snakker dere mye sammen?

– Aurora er en god venninne. Og en som kan dele erfaringer med meg. Hun har jo vært gjennom mye av det samme. En bra dame.

– Du er blitt intervjuet av mange utenlandske journalister de siste månedene. Hva spør de om?

– Alle skal selvfølgelig snakke om den skandinaviske bølgen, om hva vi har i drikkevannet vårt. Astrid S, Alan Walker, Aurora, Kygo blir ofte nevnt. Folk følger med på hva som skjer hjemme. Det er også gøy at mange av referansene er fra Bergen, sier Sigrid, før hun må inn til nok en lydsjekk i verdens travleste musikkby.

Og for dem som lurte: Sigrid og bandet, bestående av studenter fra Griegakademiet, klarte å bergta gjestene som ikke hadde hørt låtene før. Det var jubel både under og etter konserten. Og Sigrid opererte på scenen som om hun aldri har gjort annet.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Bergen
  2. USA
  3. Konsert
  4. Apple

Les videre

  1. Sigrid har laget en perfekt hit for 2017

  2. BBC: Sigrid har «verdens heteste låt»

  3. Landets nye popstjerne heter Sigrid og bor i Bergen

  4. Disse bergensartistene prøver lykken på verdens største festival

BT anbefaler

– Han har litt lydproblemer og prøver å knuse en gitar

23.000 bergensere jublet da Post Malone gikk på scenen på Koengen.

LES SAKEN