18-åringen fra Fana knuser alle norske rekorder

Alan Walker runder i disse dager en halv milliard strømminger på Spotify. Og på YouTube knuser han Ylvis’ «The Fox».

Publisert Publisert

NORSK REKORD: Alan Walker slår norske rekorder både på YouTube og Spotify. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

  1. Leserne mener

Fanaguttens «Faded» kan sammenliknes med Ahas «Take on Me» når det gjelder utbredelse og popularitet.

Passerer Ylvis

Walker er den første norske artisten som runder 500 millioner strømminger på Spotify med en originallåt. Til sammenlikning har Kygos mest populære låt, «Firestone», blitt strømmet 446 millioner ganger. Faktisk har superstjerner som Adele og Rihanna bare én låt hver som har rundet den halve milliarden.

Les også

Walker spiller Europa rundt før han debuterer i Bergen

– Det er ganske surrealistisk. Alan Walker når stadig nye milepæler. Interessen er fortsatt økende. Det samme er Alan sin utvikling som artist og låtskriver. Han avsluttet nettopp en omfattende europaturné med konserter på nærmere 30 festivaler. Det er like eventyrlig som imponerende å se hvordan han også har utviklet seg som liveartist. Og høsten blir travel, sier manager Gunnar Greve til BT.

En kanskje like oppsiktsvekkende nyhet er det at «Faded» allerede er langt forbi Ylvis’ globale fenomen «The Fox» på YouTube. «Faded» er sett 639 millioner ganger, mens «The Fox» er sett 622 millioner ganger.

Suksess avler suksess

Faktisk er «Faded» på listen over de hundre mest sette videoene på YouTube noensinne.

STJERNESKUDD: Zara Larsson og Alan Walker opptrådte sammen i Tyskland i april. Foto: Britta Pedersen / TT / NTB Scanpix

– Det kanskje ikke så mange som har fått med seg at «Faded» har solgt til gull i USA. Det er planlagt flere fremstøt i det markedet i 2016, og i februar neste år blir det USA-turné. Men nå blir det først Asia-turne i november og desember, sier Greve.

Les også

Fra Fana til stjernehimmelen

Kygo, Ylvis, Walker er fra Fana. Aurora er fra Os. Fellesnevneren er Bergen. Det kan alle kapitalisere på.

– Dess flere fra Bergen som har suksess, jo bedre er det for alle, mener Greve.

– Vi kjører fremdeles buss

Han merker nå at oppfølgeren til «Faded», «Sing Me To Sleep», beveger seg i riktig retning. Den har allerede 70 millioner strømminger på Spotify og 86 millioner visninger på YouTube.

– Låten nådde annenplassen på tyske radiolister, blant annet. Mange mener vi slapp «Sing Me To Sleep» for tidlig siden «Faded» fremdeles var veldig populær. Men med en ambisjon om å bygge en solid og substansiell karriere over tid, er det viktig å slippe ny musikk. Nå først begynner viktige territorier å jobbe med «Sing Me To Sleep».

– Og det blir penger i kassen?

– Vi har en sunn og god økonomi. Men det er mange som skal dele på kaken. Vi tar fremdeles buss, sier Greve smilende og forteller at det til enhver tid er et titalls mennesker som jobber med Alan Walker på fulltid.

Publisert