En Askeladd fra Odda

Friskt, freidig og rått sjarmerende fra byens eneste fulltids stand up-komiker.

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

For tre år siden høstet Roar Brekke flust med gode kritikker for «Hardingar danse' ikkje disco». Nå er den bergensbosatte oddingen tilbake med et show som tematisk følger i forgjengerens fotspor. Og det er et fotefar det er gøy å være i.

Det handler, blant annet, om Odda, et nærmest uuttømmelig tema for en som tidlig skaffet seg dansesko — på et sted der mannfolk flest nøyer seg med to par sko: et par vernesko til å ha på jobben, og et par vernesko til å bruke på fest.

Men mest av alt handler det om dans, damer, menn, og - ikke minst: sex, og da helst de litt mindre romantiske sidene ved saken. Som en moderne Askeladd plukker den skilte, enslige faren friskt fra alle singlelivets gleder, sorger og utfordringer. Han legger ikke fingrene imellom, og bra er det, for Roar Brekke er en uhyre presis observatør. Et høydepunkt kommer i utlegningen av hvordan det er for en mann å se naturprogrammer, eller actionfilm på dvd, sammen med kjæresten.

Også som sprellemann er han upåklagelig i de ulike dansenumrene der salsainstruktøren fra Chile får sitt til like med dansegulvets ulike skapninger, det være seg den fulle, hofteløse sotraværingen eller 17-åringen som har sneket seg inn på falsk legitimasjon. Det har seg nemlig slik at Roar Brekkes kroppsspråk simpelthen er ubetalelig. Og om han er god på dans, er han enda bedre på slow motion. Likevel: det desiderte høydepunktet kommer helt på slutten, i eventyret om hvordan det hadde seg at han ble far. En rød bunadsvest er alt som skal til, og Brekke forvandles til Ivo Caprinos Askeladden i en sekvens som sender ham rett opp blant de beste av Norges gjøglere akkurat nå.

Premiere til tross, var det en stø og sikker Brekke som i går inntok den intime scenen på Feliz (under Ole Bull Scene). Ganske avslappet konverserer han publikum, finner et par-tre stykker han kan drive litt ap med underveis og holder det gående med stort sett god flyt og timing. Han byr på seg selv, hele veien, i drøyt en time, og noen kjedelig time er det aldeles ikke, selv om ikke alt er like hylende morsomt.

Showet spilles torsdag, fredag og lørdag, pluss neste helg. Det er vel verdt å få med seg.

ANMELDT AV BRITT SØRENSEN

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
BT anbefaler

– Den første dama eg fekk kontakt med, skal eg på date med

Folk i vest: Møt Ståle Andre Vedvik (54).

Mest lest akkurat nå

  1. – Har aldri nokon garanti for at noko slikt ikkje kan skje

  2. Tiltalt for overgrep mot mindreårig

  3. – Det kan bli mellom 20 og 25 grader i Bergen

  4. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  5. Brann i møte med politiet etter masseslagsmålet

  6. – Var ikke forberedt på at det skulle bli så ille