Hvem blir den nye Rybak?

Nå er konkurransen om å få representere Norge på hjemmebane i Melodi Grand Prix 2010 i gang.

SCANPIX

Christina Torsøe

NRK inviterer norske låtskrivere til å sende inn sitt bidrag til MGP 2010. Konkurransen er åpen for alle, og en jury skal bestemme hvem som får prøve seg i de norske delfinalene.

— Dette er en fantastisk mulighet for både profesjonelle låtskrivere og de glade amatører. Melodi Grand Prix er Norges største utstillingsvindu for alle som har et ønske om at sangen de har laget skal bli hørt av mange, sier prosjektleder Leif-Åge Reme.

Enorm oppmerkomhet Vinnerlåten får representere Norge på hjemmebane i den internasjonale finalen på Fornebu Arena.

Det er tredje gang den internasjonale finalen holdes i Norge. Første gang var i 1986, og andre gang i 1996. I 2010 er det femtiårsjubileum for den norske Melodi Grand Prix.

— Det er klart dette er et spesielt år for Melodi Grand Prix, og fokuset og oppmerksomheten vil være enorm, sier Reme.

- Flere med Rybaks potensial Han håper det kommer inn mange gode bidrag til konkurransen, og er sikker på at det finnes flere med Alexander Rybaks potensial.

Han får støtte av Per Sundnes.

— Jeg har vært med i dette gamet i noen år nå, og takket være Aleksander Rybaks enorme suksess er hele Europa opptatt av hva vi driver med i Norge nå. Årets MGP er ikke bare et nasjonalt vindu, det er også i høyeste grad en mulighet for norske artister og låtskrivere til å vise seg frem internasjonalt, sier Sundnes.

Fristen for å sende inn bidrag til Melodi Grand Prix 2010 er 1. september 2009.

Reglene for deltakelse finner du på nrk.no.