Mine damerrrr og herrerrr!

Elefanten Baba er den naturlige stjernen i Cirkus Merano. Men hun sjenerer seg ikke for å bæsje i manesjen.

Publisert:
Marie Aubert

Ingen er for gammel, eller for ung til sagmugg, sukkerspinn og glitrende kostymer. I går satt publikum tett på tribunene da Cirkus Merano hadde bergenspremiere på årets forestilling, med direktør Knut Dahl i spissen.

Unge kinesiske artister står for flere av årets akrobatikkprestasjoner. Trio Puyang får publikum til å gispe når to spede ungdommer danser klassisk ballett på skuldrene til en tredje. Så får klovnen Don Christian ungene til å trille av stolen av latter når han spurter manesjen rundt for å fange en usynlig flue. Men etter halsbrekkende rundkast og galopperende hester kommer selve høydepunktet, som får klappsalvene til å runge under teltduken: den digre elefanten Baba. Elefanten kan både danse og steile, men sjenerer seg ikke for å bæsje solid i manesjen midt under nummeret, så trillebårer og spader må hentes frem i all hast. Dyretemmeren Adriana Falco Althoff har jobbet med elefanten hele livet — hun var fire år og Baba to da de møttes første gang.

- Ekte underholdning

— Klovnen er aller morsomst, synes 8 år gamle Vegard Svendsby, som sitter på første rad. Lillebroren Vebjørn Raddum på fem og et halvt er mest konsentrert om popkornet han har fått. De er på forestillingen sammen med besteforeldrene Inger og Gunnar Raddum, som sitter trygt plassert på stolraden bak.

— Det er stas for oss besteforeldre å ta med ungene på sirkus. Det er liksom ekte underholdning. Da våre egne barn var små, tok vi med dem også, og nå er det barnebarnas tur, sier Inger Raddum.

Demonstrerte mot dyr

Ikke alle er begeistret for hester og elefanter på sirkus. Utenfor Meranos telt demonstrerer et titall dyrevernere fra Dyrebeskyttelsen og Miljøpartiet De Grønne mot bruk av sirkusdyr.

— Vi demonstrerer mot forholdene dyrene lever under. Dyrene blir lenket fast, og må gjøre ting som ikke er naturlig for dem, sier Mai Kristine Bratshaug fra Miljøpartiet De Grønne, som deler ut foldere til publikum.

Cirkus Merano blir på Nygårdstangen frem til mandag.

Publisert:

Foto: Silje Katrine Robinson

Foto: Silje Katrine Robinson