Grammy-vinnerne

Og også Norge fikk pris.

Publisert Publisert

  • NTB

Lady Antebellum og Lady Gaga var to av artistene som markerte seg sterkest under Grammy-utdelingen i Los Angeles søndag. Blant kveldens vinnere var også den norske låtskriverduoen Stargate.

Den aller gjeveste prisen, «Årets album», gikk noe overraskende til det canadiske bandet Arcade Fire, som toppet salgslistene i både USA og Canada i fjor med sitt album «The Suburbs».

Flest priser var det derimot Lady Antebellum som fikk. Countrytrioen var nominert i seks kategorier og vant i fem, deriblant «Årets innspilling» og «Årets låt».

Den som hadde flest nominasjoner foran årets prisutdeling, var Eminem, men han ble avspist med bare to priser.

Foto: LUCY NICHOLSON

Dermed ble han forbigått av både Jay-Z og Lady Gaga, som fikk tre priser hver.

Kom ut av egget I en alder av 24 år er Lady Gaga allerede godt etablert som dronningen av fjollete kostymer. Blant hennes mer bemerkelsesverdige kreasjoner er kjolen av rått kjøtt som hun gikk med under MTV Video Music Awards i fjor.

Til Grammy-utdelingen søndag ankom hun i et kjempeegg, båret av fire mannlige lakeier og også fulgt av en kvinne i gullkjole og platåsko.

«Lady Gaga ligger i inkubasjon», skrev en av artistens medarbeidere på Twitter. Man kunne så vidt skimte Lady Gaga inni egget.

Først da hun skulle synge sin nye låt «Born This Way», ble Lady Gaga utklekket.

Lady Gaga vant i alt tre Grammy-priser, én for albumet «The Fame Monster» og to for låten «Bad Romance».

Grammy til Stargate Den norske låtskriverduoen fikk prisen for beste danselåt med Rihannas «Only Girl (In the World)».

«Det er helt fantastisk», skrev Mikkel Storleer Eriksen i en SMS til Adresseavisen etter seieren. Han deler grammyen med Stargate-makker Tor Erik Hermansen og kollegene Kuk Harrell og Sandy Vee.

I takketalen sendte Hermansen en humoristisk beskjed til sin datter, skriver Adresseavisen.

— Jeg vet at jeg lovte deg en valp dersom vi vant, men det var bare fordi jeg ikke trodde det ville skje, sa han.

Stargate var også nominert i kategorien «Årets album».

Også Trondheimsolistene var nominert i to kategorier, men i disse kategoriene var det andre artister som gikk av med seieren.

Publisert