Joddski tar en Vinni i «Korslaget»

Team Joddski har premiere på Joddski-singelen «Sannhetsserum».

Publisert Publisert

  • Janne Hagen
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Paperboys-Vinni gjorde kanonsuksess med Paperboys sin singel «Lonesome Traveller» etter å ha lansert den med koret sitt under TV 2s «Det store korslaget» i fjor. Om suksessen skyldtes «Korslaget» skal være usagt, men han fikk i alle fall vist den frem til et godt knippe TV-tittere.

Nå gjør Joddski det samme — lanserer sin nye singel «Sannhetsserum» under fredagens korslag.

Bombarderte nettet

Joddski, tidligere kjent som Jørg-1 fra Tungtvann, eller Jørgen Nordeng som han egentlig heter, bombarderte nettet med coverlåter av blant annet Karpe Diem og Blacksheeps i fjor. Låtene hans «Laisa Det Opp» og «Luremus» fikk både plenty av oppmerksomhet og radiospilling.

Sammen med Håvard «Jan Steigen» Jenssen og et 20 manns sterkt kor utgjør han Team Joddski på TV 2.

En stjerne til

Joddski har også sikret seg utenfor TV, og har fått med seg Ida Maria på refrenget på sin nye singel. Det loves at refrenget har referanser til Tramteatret og Pelle Parafins Bøljeband.

— Barne-TV-seriene til Tramteatret og Pelle Parafins Bøljeband, og spesielt «Serum Serum», hadde enorm påvirkning på meg da jeg var liten. Mitt første musikalske minne er å ligge over en istapp i det som senere ble Glasshuset i Bodø og synge «Peeelle Parafins Føøøljeband». «Serum Serum» har et budskap som går utenpå det meste barn blir servert nå om dagen, og jeg fant fort ut at det harmonerte med ting jeg ville prate om. Låten tar for seg fasader og falskhet i samfunnet, og hvor mye løgner folk omgir seg med i hverdagen. Uten pekefinger, sier Joddski selv i en pressemelding.

Måtte ringe mor

Han forteller han ringte Tommy Tee etter å ha fått ideen til sangen.

— Jeg tenkte han var rette mannen for jobben. Det var han. Tommy hadde også vokst opp med å leke Pelle Parafin, og kicket på forslaget med en gang. «Serum Serum» var umulig å få tak i på nett eller plate, så jeg måtte ringe mora mi på Ørnes. Hun klarte omsider å finne en gammel, rusten vinylsingel i kjellerstuen hjemme, som jeg leverte til Tommy. Han satt sammen musikken, og som gjestevokalist var det ingen tvil om at Ida Maria var perfekt for jobben.

Joddski er stor fan av Ida Maria.

— Jeg har fulgt med Ida siden hun vant talentkonkurranser på Nesna, og er veldig stolt over det hun som nordlandsjente med bein i nesen har fått til. Ida Maria gjør som hun vil og har en gi-faen holdning som jeg digger. Vi er litt sånn to alen av samme asen, og folk som er vant til rocke-Ida kan bli litt overrasket over hvor smektende vokal hun leverer her.

Publisert