Og dette er filmene

Denne fredagen er det premiere på Ove Raymond Gyldenås debutfilm «Tommys inferno», og allerede 2. september er det to nye norske filmpremierer.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

«Giganten» er dokumentarfilmen om Erik Bye. Den er regissert av Arne B. Rostad og Hallvard Bræin. Sammen har de fulgt Erik Bye tett i de tre siste årene av hans liv. Rostad og Bræin er begge utdannet fotografer og har gjennom en årrekke jobbet med en rekke produksjoner, oppdragsfilm, reklamefilm og dokumentarfilm. «Giganten» er deres første kinofilm.

«Import og eksport», 2. september, av Khalid Hussain, er den første autentiske filmen fra det pakistanske miljøet i Oslo. Hussain ble kjent gjennom boken «Pakkis» som han skrev som 16-åring.

«Elsk meg i morgen», 23. september, er den siste filmen i trilogien om Elling og handler om hvordan det går med Elling, Kjell Bjarne og Reidun Nordsletten tre år etter at de flyttet inn i sin kommunale trygdeleilighet på Majorstua. Petter Næss er regissør.

«Izzat», 30. september, er en actionfilm fra et norsk— pakistansk gjengmiljø. Regissør og manusforfatter er Ulrik Imtiaz Rolfsen sammen med Leon Bashir. Ulrik Imtiaz er også b-regissør på spillefilmen «Import og Eksport».

«Ole Bull», julen 2005. Aslak Aarhus dokumentarfilm om Ole Bull er satt opp med premiere til jul, men det er fortsatt usikkert om dramaet om fiolinkongen som vant verden, men tapte sine nærmeste, blir ferdig i år.

«Pitbull-Terje», julen 2005. Arild Fröhlich har laget en dramakomedie og familiefilm om Jim som endelig får en bestevenn, og trøbbel på kjøpet.

«Svein og rotta», 26. desember. Marit Nicolaysens barnebøker om Svein og hans bestevenn, hetterotta Halvorsen, blir film. Siv Rajendam har skrevet manus og regissør er Magnus Martens.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: