Litteraturhuset fortsatt uten sjef

Fire måneder etter at stillingen som ny daglig leder i Litteraturhuset i Bergen (LiB) ble lyst ut, er stillingen fremdeles ikke besatt.

SØKER: Nåværende daglig leder Kristin Helle-Valle er en av søkerne til Litteraturhuset i Bergen. ARKIVFOTO: BT

Bt

Litteraturhuset i Bergen skulle etter planen hatt på plass ny daglig leder i løpet av januar. Nå sier styret at de trenger mer tid. Styremedlem Gunnstein Akselberg sier til BT at de ikke har kommentarer til at prosessen tar tid. Han kan heller ikke si noe om når ansettelse kan skje.

Litteraturhuset søkte tidlig i november etter daglig leder og prosjektmedarbeider. Kristin Helle-Valle som leder LiB i dag, bekreftet da overfor BT at hun hadde tenkt å søke på en av de to stillingene som ble lyst ut.

-  Jeg har drevet med både administrasjon og forarbeid til programarbeid, sa hun den gangen.

Favoritten til lederstillingen, Eirik Bø, tidligere Kapittel-sjef, sa tidlig at han var uaktuell. I går ble det kjent at han er ansatt som daglig leder av forlaget Pelikanen, stiftet av Karl Ove Knausgård, Yngve Knausgård og Asbjørn Jensen i 2010. Forfatter Olaug Nilssen er et annet navn som har vært nevnt.

Styret har brukt konsulentbyrået Mercuri Urval i prosessen med å finne ut hvem som skal få oppdraget med å videreutvikle LiB. Styret har ikke villet oppgi hvem og eventuelt hvor mange søkere de fikk.