Retts­saken mot A$AP Rocky i gang

Rettssaken mot den amerikanske rapperen A$AP Rocky og to medlemmer av følget hans har startet i Stockholm. De er tiltalt for vold mot en 19-åring.

Publisert:

Foto: NTB SCANPIX (ARKIV)

NTB-ADP-AP

Den 30 år gamle rapperen hadde på seg en grønn T-skjorte og joggebukser da han entret rettssalen sammen med sin forsvarer Slobodan Jovicic.

Han nekter skyld etter tiltalen.

Moren hans var blant dem som var på plass i rettssalen, ifølge Expressen.

MOREN: Renee Black, rapperens mor, på vei inn til rettssaken. Sønnen er tiltalt for kroppsskade. Foto: NTB SCANPIX

19-åringen som rapperen er anklaget for å ha utøvd vold mot, ankom like før de tiltalte. Han var ikledd hvit skjorte og dunjakke. Mannen kom til Sverige som enslig mindreårig asylsøker som 14-åring.

A$AP Rocky ble pågrepet 3. juli etter voldsepisoden i Stockholm noen dager før. Hans egentlige navn er Rakim Mayers, og han er fra Harlem i New York.

Rettssaken mot artisten A$AP Rocky (Rakim Athelaston Mayers), som er tiltalt for vold, startet i Stockholm tirsdag. Foto: NTB SCANPIX

I løpet av ukene han har sittet i varetekt, har saken fått stor oppmerksomhet, ikke minst i USA. Deler av det afroamerikanske miljøet i USA er i harnisk, og president Donald Trump har grepet direkte inn overfor statsminister Stefan Löfven for å få ham til å få Mayers løslatt.

Deler av hendelsen ble filmet og lagt ut på sosiale medier. Der kan man se hvordan rapperen og medlemmer av følget hans kaster en mann i bakken og slår og sparker ham mens han ligger nede.

Et stort oppbud av pressefolk utenfor lokalet der artisten A$AP Rocky (Rakim Athelaston Mayers) stilles for retten i Stockholm tirsdag. Foto: NTB SCANPIX

Mayer selv hevder at det var selvforsvar og at han bare svarte på provokasjoner og trakassering. Han risikerer opptil to års fengsel om han blir funnet skyldig i tingretten.

Aktor Daniel Suneson, som tok ut tiltalen mot ham 25. juli, sier at han har mer materiale enn det som sirkulerer på sosiale medier for å støtte opp under tiltalen om at Mayers og de to andre «med overlegg, sammen og i samarbeid» angrep offeret.

Publisert: