– Det blir ikke stort mer irriterende enn en nynorsk feminist

Musikkbransjen, gentlemen, sterke kvinneroller og nynorske feminister var blant temaene da BT spilte inn liveutgave av kultur-podkasten Republikken på 8. mars.

Publisert Publisert

KVINNEDAG PÅ UNDERLIG: 8. mars inntok BTs kulturpodkast, Republikken, Underlig for å spille inn live-podkast. Her ser vi fra venstre kulturleder i BT, Guro H. Bergesen, forfatter og journalist Brit Aksnes, trommeslager i Razika, Embla Karidotter, og journalist i BT, Kjetil K. Ullebø. Foto: Anna Magnus/BT

– Hovedgrunnen til å gå med denne T-skjorten, er for å irritere. For hvis det er én ting som er irriterende, så er det en feminist. Og hvis det i tillegg er en nynorsk feminist, da blir det ikke stort verre, sier Brit Aksnes, som sitter på utestedet Underlig, med en T-skjorte der det står «slik ser ein nynorsk feminist ut».

Les også

– Jeg merker godt at det er mange som ser på «Heimebane»

Aksnes er blant annet kjent som journalist og radiodokumentarist, og i fjor høst kom hun med boken «Mannemenneske».

Embla Karidotter, som er trommeslager i Razika, er den andre gjesten i liveutgaven av Republikken. Helt siden starten av karrieren som musiker, har hun måtte svare på spørsmål knyttet til feminisme og likestilling.

– Vi var ikke så opptatt av feminisme i begynnelsen, men vi ble ofte spurt om det. Og vi fant ut at vi måtte sette oss inn i dette, og faktisk bli det store feministiske «jentebandet» i Norge. Jeg er fornøyd med det i dag, sier Karidotter.

Live-podkasten høres på BTs lyd-app «BT Lytt. Gå til Appstore eller Google Play på mobiltelefonen din. Søk etter «BT Lytt» og last ned appen.

Publisert