Charlotte når nye høyder

Charlotte Thorstvedt hadde aldri i livet stilt opp på audition til X-Factor. – Jeg kan ikke synge. Så pass selvinnsikt har jeg.

 • Øyvind Berekvam
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

I 2006 uttalte Charlotte Thorstvedt (22) følgende i et nettmøte på Aftenbladet.no : «Jeg føler jeg har nådd toppen med å få jobb i MTV». Hva tenker hun om den uttalelsen nå som hun skal lede en av TV 2s største underholdningssatsninger, X-Factor?

– Hehe. Nå føler jeg at jeg har nådd en ny topp. Jeg er jo bare 22 år og hadde aldri forventet å komme inn i TV 2 på denne måten. Det er fantastisk, sier hun fornøyd.

Skal man dømme etter påmeldingen til de fire auditionrundene i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo kan X-Factor fort vise seg å overgå Idol i popularitet. Hele 5700 søkere har meldt seg på. Til sammenligning stammer den forrige søkerrekorden fra Idol i 2007. Da meldte 5500 seg på.

Åpen

Det slutter imidlertid ikke med de 5700 påmeldte. Kanalen melder også at det erfaringsmessig vil komme svært mange deltakere direkte til åpen audition i de fire byene.

– Hva er de største forskjellene på jobben i MTV og programlederjobben i TV 2?

– I TV 2 er produksjonen mye, mye større. I MTV var det ofte bare meg og en produsent. I forbindelse med X-Factor er 25 mann i sving. Mange flere er involvert. Det blir selvsagt litt mer stress, men jeg føler at jeg er i gode hender, sier siddisen.

I «X Factor» kan vokalgrupper delta i tillegg til soloartister. Instrumenter er ikke tillatt, og det blir ingen øvre aldersgrense.

– I MTV jobbet jeg mer direkte med musikk. Her jakter vi på talenter.

– Er du hyret inn for å gi programmet litt mer rockekred?

– Hehe. Det er kanskje en del av grunnen?

Et fortrinn mener Thorstvedt at hun har med seg fra tiden i MTV:

– Jeg har intervjuet mange popartister, og sett mange som virkelig har x-faktoren.

X-faktor?

Men hva er egentlig x-faktoren?

– Det er det sikkert mange forskjellige definisjoner på. For meg handler det om å ha det lille ekstra. Det handler om karisma og utstråling, sier hun.

Etter at finalistene er klare får jurymedlemmene ansvaret for å veilede og kjempe for hver sine artister. Juryen, som består av Mira Craig, Jan Fredrik Karlsen og Madcon-manager Peter Peters, må ta artistene under sine vinger.

– Dette er en av forskjellene mellom Idol og X-Factor. I Danmark ble en av dommerne så engasjert at han kjøpte en leilighet til «sine» deltakere. Det blir konkurransen internt i juryen, og det fungerer veldig bra, mener programlederen.

Audition

Etter at talentene i Bergen har fått vist seg fram nå til helgen går turen til Stavanger mellom 1. og 3. mai. Trondheim står for tur mellom den 13. og 15. mai, og auditionrundene avsluttes i Oslo 20. til 24. mai. Thorstvedt får selv ikke høre auditiondeltakerne.

– Nei, jeg skal stå i døren og ta imot. Jeg er nysgjerrig, så jeg kunne godt tenke meg å kikke inn, men jeg får ikke lov, humrer hun.

Hennes jobb er å snakke med deltakerne, finne gode historier, stagge nervene til talentene og kanskje dele ut noen trøstende klemmer.

– Hvordan er det med dine egne nerver?

– Mine nerver er faktisk under kontroll. Vi har brukt så langt tid i forkant at vi er veldig godt forberedt. Nå skal det bare bli godt å komme igang for alvor, sier hun.

Idol

Spørsmålet er om X-Factor kan bli mer populært enn Idol.

– Idol var jo utrolig populært og et av de mest suksessrike tv-konseptene verden noensinne har sett. X-Factor har imidlertid også tatt av. I England er programmet uhørt svært, og i Danmark har store deler av landet stått stille under sendingene, forteller hun.

Thorstvedt var selv til stede under semifinalesendingene i den danske utgaven av X-Factor.

– Programmet hadde en seeroppslutning på 72 prosent. Gatene i København var tomme. I Danmark har de til og med en egen X-Factor-sushi, ler hun.

Aldri

– Hadde du stilt opp på en slik audition selv?

– Nei, det hadde jeg ikke. Jeg kan ikke synge. Såpass selvinnsikt har jeg, flirer hun.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

 1. X-Factor banker Idol
  Trodde du interessen for å delta i talentshow var dalende?

  Les hele artikkelen

Foto: Bjørn Sigurdsøn

Foto: TV 2

BT anbefaler

Se Ballspark: Pedersen scoret to mål mot Fana

Fana skremte Brann. Slik var kampen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. 48 nye smittede i Bergen. Haukeland venter flere pasienter.

 2. Mannen (53) som er siktet for drapsforsøk er innlagt på sykehus

 3. Stjernesmell for det kjente utestedet. Inntektene forsvant over natten.

 4. Barn hadde ikke råd til kino eller svømming. Så fikk hun en idé.

 5. Barna strømmer til SFO: – Disse hadde de ikke i barnehagen

 6. Kjørte med baby i baksetet da dette skjedde: – Ett sekund unna en dødsulykke