Quart har solgt 30.000 billetter

Etter å ha holdt kjeft om billettsalget i månedsvis, forteller Quartfestivalen endelig hvordan de ligger an.

Publisert Publisert
 • Torgeir Eikeland Torgeir.eikeland@fvn.no - 38113659
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

KRISTIANSAND: — Vi har ikke villet si dette tidligere, fordi det ville vært med på å bygge opp rundt spekulasjoner omkring den såkalte festivalkrigen. Men nå som festivalene har kommet inn i avviklingsfasen finner vi det riktig å gå ut med tallet, sier Kjersti Vikør, som er Quartfestivalens nye pressetalskvinne. I går kveld ble hun budbringeren da Quartfestivalen fortalte Fædrelandsvennen at de har «formidlet» 30.000 billetter. Dette er første gang Quart 2007 frivillig letter på lokket hva billettsalg angår.

Hemmelighold

Riktignok ble det i begynnelsen av mai nevnt et salg rundt 20.000, men dette tallet måtte trekkes med ildtang ut av munnen på musikksjef Jørgen Skauge, etter at Hovefestivalen hadde gått ut med samme tall.

Etter dette tok det ikke mange timer før hold kjeft-politikken ble gjeninnført, og den har festivalen inntil i går holdt fast på.

Hemmeligholdet har gitt næring til spekulasjoner og rykter om at det går til dels ekstremt dårlig med salget.

Det var også dårlig billettsalg som ble oppgitt av Cultiva som beveggrunn, da stiftelsen forrige uke ytte Quart et ekstraordinært likviditetslån på 3,5 millioner kroner.

Nå kan skeptikerne altså slå seg til ro med at festivalen har «formidlet» 30.000 billetter, to uker før det braker løs på Idrettsplassen. Dette skulle være en relativt trygg basis, og er også langt bedre enn noen av ryktene som har gått.

Men: Til sammenligning ble det 27. juni i fjor oppgitt et salg på 43.000 billetter. Den gangen endte salget totalt på 50.000 billetter.

— Det er ikke fordi salget endelig er godt nok til å presenteres at dere nå velger å gå ut med det?

 • Nei, det er det ikke, fastholder pressetalskvinne Vikør.

Blant de 30.000 billettene som regnes som «formidlet» er også akkrediteringer og sponsorbilletter. Ifølge Vikør har Quart brukt denne regnemåten i alle år.

I år legger Quartfestivalen ut hele 72.000 billetter, ettersom kapasiteten på Idrettsplassen blir bygget ut. Samtidig vil festivalen ikke fortelle hvor mange billetter som må selges for at regnskapet skal gå i balanse.

— Nei, det går vi ikke ut med. Men salget av billetter har gått jevnt og trutt. Den siste uken, altså uke 24, har vi solgt flere billetter til The Who-dagen enn i samme periode i 2005, til dagen da Audioslave spilte, sier Vikør.

— Dette er slett ikke verst, fremholder Vikør.

Onsdag 4. juli med The Who er også totalt den dagen som har solgt best hittil i år, mens tirsdag med Beastie Boys/Scissor Sisters og torsdag med 50 Cent deler andreplassen.

Mangler mange navn

Dette altså til tross for at det ennå ikke er klart hvem som spiller før 50 Cent på Idrettsplassen. Ennå mangler dessuten flere navn i Hallen, og kanskje mest alvorlig: Til hovedprogrammet fredag 6. juli mangler begge de to navnene som skal spille før BigBang.

 • Når får vi disse navnene?

— I løpet av uken.

 • Det sa dere forrige uke også.

— Det ville vært uansvarlig av oss å gå ut med navn før vi har det hundre prosent bekreftet, sier Vikør.

FOLKSOMT: Det blir mange mennesker på Quartfestivalen i år også. Her fra Green Day-konserten i fjor. Foto: Arkivfoto: Torstein Øen

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Bom stopp over natten: Dette er restaurantenes bønn til gjestene

Nesten ingen bedrifter booker hos dem nå. Her er restaurantenes bønn til gjestene.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. I karantene etter pensjonist-besøk

 2. Slik tilbringer tyske Ralf karantenen i Norge. Smittevernlege er bekymret.

 3. – Mange arbeidsgivere vet ikke at de må betale lønn til folk de sier opp

 4. Jobbintervju: Dette bør du ikke svare på spørsmålet «Hva er dine svake sider?»

 5. Syklist skal ha kjørt inn i liten lastebil bakfra

 6. Kvinnen ble akutt dårlig og havnet på sykehus i Førde. Det hindret trolig et stort koronautbrudd.

 1. Konsert