Kygo får eget hotell i Bergen

Kygo Hotell åpner 11. juni. Der blir det party tre dager i strekk.

Publisert Publisert

CALIFORNIA: Kygo spilte i eget telt for 10.000 mennesker under gigantfestivalen Coachella i helgen. Foto: Olav Stubberud

  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Opplegget i Bergen blir veldig kult. Manageren min hadde en idé om å gjøre et av byens hoteller til vårt eget under Bergenfest. Avicii og andre stjerner har gjort noe lignende under Miami Music Week. Nå ville vi prøve noe slikt på hjemmebane. Jeg er veldig spent på mottakelsen, sier Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo, på telefon fra California.

Eksklusive fester

Fanagutten spiller på Bergenhus festning lørdag 13. juni. Det er i den forbindelse Scandic Ørnen blir omdøpt til Kygo Hotell festivalhelgen.

Rommene, heisen og resepsjonen på hotellet vil prydes med bilder og videosnutter fra Kygo-konserter. I tillegg til et interaktivt Kygo-spill og Kygo-busser til og fra festivalområdet.

Les også

- Folk forbinder musikken min med tropiske strender. De skulle bare visst hvor den var laget!

Les også

Kong Kygos retur til Bergen

Det vil selges Kygo-effekter på hotellet, samt spilles musikk fra artisten hele dagen — inkludert uutgitte låter fra hans kommende album. Kygo Hotell blir også vertskap for eksklusive eventer i løpet av helgen, inkludert pressekonferanse og meet & greet, Q & A med Kygo og teamet hans på søndag, og et afterparty med DJ-sett av Kygo og gjester.

Full rigg i Bergen

— Bergenfest blir et av høydepunktene i år. Jeg lover en skikkelig livepakke på Plenen, men alle detaljene er ikke klare ennå. Planene er i hvert fall å spille det samme liveshowet som i Coachella i helgen. Det er en stor rigg som er svært kostbar å frakte, så jeg tar den ikke med rundt så mange andre plasser i år. Jeg vil gi Bergen noe eksklusivt.

— Blir du alene på scenen i Bergen?

BERGENFEST: Kygo skal kjøre det samme livesettet i Bergen som i California sist helg. Foto: Olav Stubberud

— Det blir stort sett meg alene bak tangentene og litt trommer. Jeg har hatt med meg noen gjestevokalister av og til. Det kan skje i Bergen og. Jeg ser at Seinabo Sey og Kyla La Grange spiller før meg lørdagen. Det visste jeg faktisk ikke. Det hadde vært gøy om de også ble med.- Ryktene går om at det britiske stjerneskuddet Tom Odell var med deg på scenen under Coachella i helgen?

— Riktig. Vi har jobbet litt hver for oss med en ny låt. Så møttes vi i studio i Los Angeles sist uke. Det ble veldig spontant. Siden han var der, bestemte vi oss for å prøve låten foran publikum. Jeg håper det blir min neste singel, sier Kygo.

- Kommer når det kommer

Han spilte for 10.000 i et eget telt under Coachella-festivalen i Sør-California. Det var allsang på Kygos siste singler, «Firestone» og «Stole the Show». Nå tar det av på britiske hitlister også.

Les også: - Folk forbinder musikken min med tropiske strender. De skulle bare visst hvor den var laget!

— Det er gøy at jeg har fått sånn klaff med mine egne låter etter å ha remikset andre en stund. Jeg får takke alle pianotimene i barndommen. Jeg får fremdeles mange tilbud om å remikse andre. Er åpen for det meste, men fokuset er på eget materiale.

— Når kommer albumet?

— Vet ikke. Jeg lager fortsatt ny musikk. Jeg vil ha mye å velge mellom. Vi har ingen deadline. Albumet er ferdig når det er ferdig, sier Kygo.

Han er på kort tid blitt en global stjerne. Og før konserten i California, var han i møte med toppsjefen i Sony, som også overvar showet. Men 24-åringen tar ikke helt av. Han trives fremdeles med å være mye hjemme i Bergen.

— Jeg var faktisk i Bergen to måneder i strekk etter nyttår. Og skal tilbake om noen uker, sier Kygo.

Traff John Mayer

Først blir det konsert i Amsterdam og en intervjurunde i England. I mai blir det to nye festivaler i USA, blant annet der Woodstock ble arrangert.

— Jeg gleder meg veldig til å møte venner og fans under Bergenfest. Det skal skje mye på hotellet.

— Til slutt, traff du noen stjerner under Coachella?

— Det var jo mange som hang på festivalområdet. Jeg så Kanye West og Justin Bieber. Men den jeg virkelig snakket litt med, var John Mayer. Jeg er skikkelig fan. Utrolig hyggelig fyr. Han ønsket å se konserten min, men jeg vet ikke om han var der, sier Kygo.

Bergenfest melder at det er solgt cirka 6000 billetter til konsertene lørdag 13. juni. Det betyr at det bare er noen hundre billetter igjen i salg.

Publisert

Les videre

  1. Landeplageren fra Hop
    Med kunstig palmesus og panfløyter har Kyrre (23) tatt verden med storm. Nå begynner alvoret for bergenseren.

    Les hele artikkelen

  2. Kygo til Bergenfest

  3. Musikk i mikseren