Ylvis vant på hjemmebane

Ylvis vant den første komiprisen som deles ut på Ole Bull Scene i Bergen. Mens Bjarte Hjelmeland ble årets scenekomiker.

Publisert Publisert

FIKK PRIS: Bård og Vegard Ylvisåker var opp og mottok prisen på scenen der brødreduoen debuterte i 2000. Foto: NTB SCANPIX

VANT PRIS: Årets mannlige scenekomiker ble Bjarte Hjelmeland under Komiprisen 2016. Foto: NTB SCANPIX

  1. VANT PRIS: Årets kvinnelige scenekomiker ble Hilde Louise Asbjørnsen under Komiprisen 2016. Foto: NTB SCANPIX

  2. VANT: Pernille Sørensen ble kåret til Årets morsomste. Hun takket ektemann Dagfinn Lyngbø i takketalen. Foto: NTB Scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bård og Vegard Ylvisåker var oppe og mottok prisen på scenen der brødreduoen debuterte i 2000. Dette var andre gangen «I kveld med Ylvis» vant en pris, men forrige gang, i 2012, var det produksjonsselskapet Feelgood som beholdt prisen for Årets beste humorprogram.

Nå får Ylvis beholde den selv på grunn av at programmet produseres av deres eget selskap, Concorde TV.

Fest i Bergen

For første gang i Komiprisens 15 år lange historie arrangertes prisutdelingen i Bergen, på Ole Bull Scene, som en slags avslutning på årets Humorfest. Og skal vi dømme etter TV-bildene, er salen skapt for slike direktesendinger.

Komiprisen regnes som den gjeveste en norsk humorist kan motta.

FESTET: Tidligere bergensordfører Trude Drevland fant tonen med Oslo-komiker Ørjan Burøe på vei inn til Komiprisen på Ole Bull Scene. Foto: NTB Scanpix

Tolv priser ble delt ut, blant annet Årets fagpris og Årets hederspris. En ny kategori var også introdusert – Årets humorøyeblikk. Hasse Hope og Erik Solbakken debuterte begge som programledere i showet som ble sendt direkte på NRK1.

Hjelmeland takket Sølvi Rolland

Ylvis-brødrene hadde nominasjoner til å få hele fem priser sammenlagt. Ingen andre har noensinne hatt så mange muligheter til å vinne. men når de kom til prisen for beste mannlige TV-komiker, der begge brødrene var nominert, tapte de for Trond Fausa Aurvåg.

Fana-brødrene nådde heller ikke opp i de andre kategoriene de var nominert i.

Bjarte Hjelmelands «I lånte fjær» var nominert i to kategorier. Men tapte den første prisen, som beste sceneforestilling, mot «Halve kongeriket» fra Det Norske Teatret. Ti minutter senere ble det endelig seier, for da ble Hjelmeland kåret til Årets mannlige scenekomiker.

— En stor ære. Jeg må takke min regissør Hege Schøyen. Og to vidunderlige musikere, Tove Kragset og Bjarte Aasmul. Jeg må også takke Sølvi Rolland, som har latt oss få spille her i flere perioder og som fasiliterer Humorfest. Nå gleder jeg meg til å spille i resten av landet, sa en tydelig glad Hjelmeland fra scenen.

Han har vunnet én pris tidligere, for DNS-produksjonen «La Cage Aux Folles» i 2011, men dette var første gang for noe han har skapt selv.

Flere priser

Christian Mikkelsen, en annen komiker som startet karrieren i Bergen, fikk prisen for Årets gjennombrudd. Han takket også Stand Up Bergen i takketalen etterpå.

Dagfinn Lyngbø delte ut prisen for Årets beste standupkomiker. To komikere med sterk tilknytning til Bergen, Vidar Hodnekvam og Roar Brekke, var begge nominert, i konkurranse med Dag Sørås. Og det var sistnevnte som vant.

VANT: Pernille Sørensen ble kåret til Årets morsomste. Hun takket ektemann Dagfinn Lyngbø i takketalen. Foto: NTB Scanpix

Ine Jansen vant pris for Årets beste kvinnelige TV-komiker for «Helt perfekt». Her har Bergen også en liten aksje, for hun er datteren til Bergens store film— og TV-skuespiller Per Jansen.

Kanskje den gjeveste prisen, Årets morsomste, som er den eneste publikumsprisen, gikk til Pernille Sørensen. Hun takket ektemann Dagfinn Lyngbø.

— Jeg hadde ikke klart meg uten deg – det å holde fortet på hjemmebane mens jeg får gjøre det jeg gjør, sa hun i takketalen.

tb152a09.jpg

Publisert