Skonektet på Metro

Fredrik (20) ble nektet å komme inn på utestedet Metro i Bergen lørdag kveld. Grunn: Han hadde feil sko.

IKKE BRA NOK: Fredrik Løtvedt (til v.) hadde ikke fine nok sko for Metro. Men da han og Aleksander Christensen byttet sko, slapp kameraten inn med Nike-skoene. Fredrik ble fremdeles nektet, selv om han hadde fått på seg kameratens dressko. Foto: EIRIK BREKKE

  • Camilla Aadland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Fredrik Løtvedts hvite Nike-sko var ikke fine nok for vaktene i døren.

— Jeg kom med to venninner, og sto bak dem da jeg ble holdt igjen av vaktene. De fortalte at de hadde en kleskode jeg ikke fulgte, sier han.

Han fikk beskjed om at skoene ikke passet inn. Men å bytte sko med kameraten hjalp ikke.

— Han tok mine sko, gikk inn igjen i køen, og gikk rett inn, forteller Fredrik.

Dressko hjalp ikke

Selv om Fredrik hadde fått på seg kameratens dressko, slapp han ikke inn.

— Jeg kom inn i gangen, men da ba de meg gå. De mente at jeg hadde provosert dem så mye at jeg måtte komme meg hjemover, sier han.

Da hadde han prøvd å stille seg i køen igjen to ganger. Selv sier han at han ikke var beruset, og at han ikke opptrådte aggressivt.

PR- og bookingsjef Andreas Fjeldstad i Sinco, som driver Metro, sier at personer som skifter antrekk etter at de har blitt avvist i døren, skal slippe inn.

— Hvis folk får beskjed om at de ikke kommer inn, og så skifter, får de komme inn etterpå. Det er den strengeste beskjeden jeg gir til vaktene: At den eneste grunnen til at du ikke får komme inn, er at du skal være nektet på grunn av beruselsesnivå eller om du har kommet med trusler. Det skal ikke være personlige grunner, eller at de ikke liker fjeset på personen. Men så lenge jeg har stått i døren, har det aldri vært noe problem, sier Fjeldstad.

Ba om reglementet

Men for Fredrik ble det et problem.

— Det var flere som gikk inn med samme type sko. Det er kun trynefaktor som gjelder, sier han.

Han så flere Brann-spillere komme inn med joggesko, uten at vaktene sa noe til dem. 20-åringen ba om å få se kleskodereglementet, og ble stående og vente på å få det skriftlig. Imens var kameraten inne med alle vennene hans - og hans sko.

— Jeg glemte ham litt i farten, og tenkte ikke på at han ikke kom inn, sier Aleksander Christensen.

Fredrik ble dermed stående ute og vente i et par timer før han ga opp.

Ny kleskode

Andreas Fjeldstad i Metro forklarer at utestedet innskjerpet kleskoden i desember. Antrekket skal være «pent byn» og personer med joggesko kommer ikke inn.

— Man trenger ikke gå i dress, men kan ikke komme med skitne, hvite sko, eller joggesko. Det er for å opprettholde en standard som gjør at folk føler seg litt spesielle når de går der, sier Fjeldstad til bt.no.

Innføringen av kleskoden har skjedd gradvis, slik at gjestene først fikk beskjed i døren om at neste gang ville de ikke komme inn med tilsvarende antrekk. Fra februar ble praktiseringen av kleskoden strengere.

Brannspillere

Fjeldstad var selv ikke på Metro lørdag kveld, og kan ikke svare på hva som skjedde da. Han kan imidlertid bekrefte at det var brannspillere på utestedet lørdag, men vet ikke hvilke sko de hadde på seg.

- Ville Brann-spillere med joggesko blitt bedt om å kle seg om?

— Det er et dilemma. Jeg ville sagt at det var likhet for alle, men jeg hadde ikke nektet kongen å komme inn hvis han kom med joggesko. Det vil finnes unntak, det finnes over alt. Dessverre er det sånn. Men det skal ikke være trynefaktor, at man gjør forskjell på gjester man liker eller ikke liker.

- Tragisk

Fredrik var på Metro med akkurat samme sko for noen uker siden, men da var det ikke noe problem.

— Det er tragisk måten de behandler enkelte på, ikke bare meg. Jeg har sett flere folk i køen få beskjed om at her har de ikke noe å gjøre, sier Fredrik.

- Kommer du til å gå på Metro igjen?

— Da må jeg i hvert fall ta på andre sko. Men jeg kommer nok ikke til å gå her med det første. Det finnes bedre alternativer.

SKOENE: Disse skoene var det Fredrik Løtvedt hadde på seg da han skulle ut på Metro lørdag kveld. Vaktene mente de ikke passet med kleskoden. Foto: EIRIK BREKKE

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Tertnes trekker tiåringer fra kamp. Mener motstanderen er «et rent satsingslag».

De mener Marikollen fotballklubb er «et rent satsingslag». – Det bør være plass til klubber som oss også, svarer Morten…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Sol og opp mot 20 grader: – Vi fortjener det. Veldig.

  2. 16 elevar og 6 tilsette i karantene ved Sæbø skule

  3. Tolv nye smittede på ett klassetrinn: – Vet hvor smitten kommer fra

  4. Han vil utestenge gutter 10-lag. – Ille og ødeleggende.

  5. Aafløy ber byrådet legge til rette for festing i parkene

  6. – Noen kunder er så ufine at man blir sittende i sjokk