Utsatt for hackerangrep

Dagen etter den nye Ylvis-videoen ble lansert, var flere videoer fjernet fra TVNorges Youtube-side. Nå blir det politisak.

Publisert:

HACKET: Flere Ylvis-videoer ble utsatt for et hacker-angrep denne uken. Foto: STEVE MARCUS

— Vi har fått beskjed om at de tekniske problemene med Youtube-kontoen vår i går skyldes et hacker-angrep. Vi vet foreløpig ikke hvem som har gjort dette eller fra hvilket land angrepet kommer, sier pressesjef i TVNorge, Hanne McBride.

Nede i ti timer

Youtube jobber med å få flere detaljer på plass, og TVNorge har besluttet at de skal politianmelde angrepet. De ble informert om angrepet av Youtube torsdag formiddag.

Les også

Ylvis-video fjernet fra YouTube

– Heldigvis ble konsekvensene av angrepet relativt små totalt sett. En rekke videoer var tatt ned i ti timer. De riktige innstillingene ble gjenopprettet i løpet av gårsdagen, og alt fungerer nå som normalt.

— Ikke uvanlig

Også megahiten «The Fox» ble skadelidende av angrepet. En av konsekvensene er at telleren ikke er fullstendig oppdatert med korrekte data fra gårsdagens visninger. I skrivende stund står videoen oppført med litt over 150 millioner visninger.

Les også

Ylvis holder stand på Billboard

– Vi spekulerer ikke i hvem som har ønsket å angripe kontoen vår. Generelt er det ikke uvanlig at sider med høy profil blir mål for hackeraktivitet, sier McBride.

Publisert: