Bergensmusiker i koma etter ulykke

Bassist Yngve Moe havnet i badeulykke, og ligger på sykehus på Tenerife. Tilstanden skal være kritisk, men stabil.

Publisert:

PÅ SYKEHUS: Yngve Moe (56) ligger i kunstig koma på sykehus på Tenerife etter en badeulykke. Her fra da han mottok Vossajazzprisen i 2006. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG

Yngve Moe er en kjent figur i Bergens musikkliv. Nå ligger han på sykehus på den spanske øyen. Det får BT bekreftet av spansk politi og fra sykehuset.

— Veldig bekymret

Moe ble innlagt etter å ha havnet i en badeulykke, og ligger nå i kunstig koma. Tilstanden skal være kritisk, men stabil. Det opplyser Harald Dahlstrøm, som spiller med Moe i Voksne Herrers Orkester, fredag ettermiddag.

Moe skal ha vært ute på en svømmetur da han fikk problemer. Han skal ha blitt tatt av undervannsstrømmer og ført utover.

— Vi er fortvilte og veldig bekymret. Det er mange ubesvarte spørsmål for oss, og vi håper på lysere nyheter, sier han.

Moe var på Tenerife sammen med konen, som også fikk tilkalt hjelp under ulykken.

- En stor familie

Nå har hele familien reist ned til faren. Datteren Marie Moe spiller i bandet Razika.

Dahlstrøm har løpende kontakt med Moes familie. Han forteller at folk i musikermiljøet i Bergen er fortvilte.

— I vår bransje er alle venner, og veiene våre krysses hele tiden. Vi er som en stor familie. Yngve har også et enormt nettverk i miljøet, sier en preget musiker.

Moe er en godt kjent figur i musikermiljøet i både Bergen og resten av Hordaland. Han er blant annet kjent som bassist i Dance with a Stranger. Moe vant også Vossajazzprisen i 2006, og har spilt i jazzbandet Son Mu.

Publisert: